© Sporanki 2010

Niyazi Akdaş'dan TFF açıklaması: "TFF yönetimine girmem için teklif gelirse değerlendiririm"

Gençlerbirliği eski başkanlarından Niyazi Akdaş, Gençlerbirliği ve Türk futbolu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Niyazi Akdaş, Sporanki Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sal ve Ostim Radyo Spor Müdürü Atila Kiper’e açıklamalar yaptı.

Akdaş, Ankara’nın TFF’de yalnız olduğunu ve mutlaka bu alanın doldurulması gerektiğini belirtti.

Niyazi Akdaş, bir dönem başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “Gençlerbirliği bizim sevdamız. Bir dönem gittik, görev yaptık, hizmet etmeye çalıştık. Elimizden gelen her şeyi kulübümüz için vermeye çalıştık. Bu bir bayrak yarışıydı, zamanı geldi ve görevden ayrıldık. Şimdi yönetim de arkadaşlarımız var. Başkan Osman Sungur ile de karşılaştığımızda fikir alış verişinde bulunuyoruz. Dışarıda da olsak, kulübümüzü yakından takip ediyoruz. Osman Bey’e başarılar diliyorum” dedi.

Türk futbolu hakkında da görüşlerini dile getiren Akdaş, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 18 Temmuz’da  seçimli genel kurulu var. Gördüğüm kadarıyla burada Ankara’dan bir başkan adayı yok. Ankara takımları TFF’de yıllardır çok yalnız kalıyor. Geçmişte Ankara takımlarından sürekli yöneticiler TFF’de görev alırdı. Bunlar Ankara’ya hep olumlu yansırdı. Ancak son dönemde Ankara’nın haklarını savunacak birilerini TFF yönetiminde göremiyoruz. Bu büyük eksiklik. Ankara takımları bu alanda çok yalnız kalıyor. Diğer şehirlerin lobileri var. Onlar zor da kalınca bu lobileri devreye sokup işlerini yürütebiliyorlar. Ama Ankara takımları çok sıkıntılar yaşıyor. Ben Gençlerbirliği yönetimindeyken de özellikle bazı hakem kararları konusunda çok sıkıntılar yaşadık.  Maalesef çok hakkımız yendi” dedi.

Teklif gelirse TFF yönetimine girebileceğini belirten Akdaş, “Ben sağlıklı görev yapabileceğim, sağlıklı kararların alınabileceği bir yönetimden teklif gelirse, o yönetimin içinde çalışırım. Çok uzun zaman futbolda yöneticilik yaptım. Duayen başkan İlhan Cavcav ile uzun yıllar aktif görev yaptım. Gençlerbirliği gibi Türkiye’nin en önemli kulüplerinden birinde başkanlık yaptım. Bu alanda büyük tecrübelerim var. TFF yönetimine girmem için bir teklif gelirse bunu değerlendiririm ve deneyimlerimi hem yönetime, hem Türk futboluna sunarım. Bana Ankara takımlarındaki yönetici arkadaşlarımız sürekli böyle bir oluşum içinde olmam gerektiğini, benim olmam halinde kendilerinin de blok olarak destek vereceklerini söylüyorlar. Önümüzdeki günler neler gösterecek bakalım ve görelim” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER