© Sporanki 2010

OGM Ormanspor Şahin Aybal ile yola devam dedi

OGM Ormanspor Şahin Aybal ile yola devam dedi

 

Türk basketbolunun önemli kulüplerinden olan OGM Ormanspor, geçtiğimiz hafta 35. olağan kongre ile kulüp başkanını seçti. Yeşil-Beyazlılar, mevcut Başkan Şahin AYBAL ile yola devam dedi."
Başkan Şahin Aybal, hem kulübün geride kalan dönemdeki başarılarını hem de gelecek hedeflerini bizlerle paylaştı.
"Biz ilk olarak, 2019 Şubat sonunda olağanüstü seçimle göreve geldik. O dönemde mevcut ekibimizin görevden ayrılması ile yeni bir kongre ile göreve talip olduk ve bırakan arkadaşlarımızdan bu görevi devraldık. Tabi aldığımız süreç içerisinde kulüp olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık ancak bu sıkıntıları camia olarak kenetlenip hep beraber atlattık çok şükür. Tabi bu süreçte bize en büyük desteği veren, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ve Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir KARACABEY'in kulübümüze çok ciddi destekleri oldu o süreçte. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz.
Geçtiğimiz günlerde de 35. Olağan Genel Kurulumuzu yaptık. Bu kurulda yine aynı ekibimiz ile tekrar göreve talip olduk ve arkadaşlarımız bize bu görevi layık gördüler. Bundan sonraki iki senelik süreç içerisinde bu görevimize tekrar devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte de yine Ülkemizin sporuna, basketboluna önemli katkılar vereceğimizi düşünüyoruz. Tabi iki takım olmak ve bunun sorumluluğu çok daha farklı çok daha zor ama biz ekip olarak bunu bir şekilde yürütebilecek güce sahibiz. Hem kadınlarda hem de erkeklerde önemli başarılara imza atacağımızı düşünüyoruz.
Kulübümüz, basketbol süper ligi'nde her iki takım ile temsil edilmekte. Bu da hem kulübümüz açısından hemde kurumumuz acısından hakikaten farklı bir gurur kaynağı. 2018-2019 sezonunda Erkek takımımız ile play off şampiyonu olarak süper lige yükseldik. Dolayısıyla 2019-2020 sezonunda süper lig'de iki takım ile mücadele etmeye devam ettik. Tabi bunlar hem teşkilatımız açısından hemde kulübümüz açısından önemli değerler. Bu sene 181. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz Orman Genel Müdürlüğü olarak. 1971 yılında, kurum çalışanlarımız ve kurumumuzdan emekli olan meslektaşlarımız tarafından kurulmuş ve bugüne kadar farklı başarılara imza atmış 49 yıllık bir kulübüz.
Farklı branşlarda kurumumuzu temsil etmiş ancak son yıllarda özellikle basketbol camiasına hitap etme adına bu branşta daha çok hizmet verip kurumumuzu temsil etmeye çalışmış dolayısıyla Oman Genel Müdürlüğümüzün çalışanlarının kurmuş olduğu kulübümüz, özellikle toplumdaki mevcut varolan orman bilincini, orman sevgisini özellikle de orman yangınları ile ilgili mücadele de toplumun desteğini alma adına bu kulüp kurulmuş. Orman Genel Müdürlüğü de kurulduğu günden bugune kadar bahsettiğim bu minval üzerine, toplumdaki orman sevgisini ve bilincini artırmak adına bugüne kadar hep desteklemeye çalışmıştır. Buradan şunuda söylemeden geçemeyeceğim; kulübümüzün kuruluşundan günümüze kadar, görev yapmış tüm yöneticilerimiz, sporcularımız ve her kademedeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu vesile ile güzide kulübümüzü destekleyip bugüne kadar yaşatan Orman Genel Müdürlüğü'müzün yöneticilerine de teşekkür ediyoruz.
Basketbol süper ligi'nde ülkemizin güzide kulüplerinden üç büyükler olarak ifade ettiğimiz, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi kulüplerden sonra basketbolda dördüncü bir kulüp olmak her iki dalda bize ayrıca gurur veriyor. Dolayısıyla bunu da artı parantez belirtmek isterim. Ülkemizin basketboluna bu manada önemli katkı verdiğimizi düşünüyoruz. Tabi bunu ifade ederken 181 yıllık kurum aidiyet duygusunuda ön plana çıkardığımızda özellikle sportif başarının yanında bizim çok değer verdiğimiz kurum temsiliyeti gerek kurumumuzun gerekse spor camiasının örfünü, adetini, geleneklerini toplumun gelenekleriyle birleştirip bunu daha çok ön plana çıkartmak bizim için çok önemli. Dolayısıyla hem teknik ekibimizle hemde sporcularımızla birlikte aynı camia içinde yer alacaksak birinci şartımız bu değerler üzerine birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Tabi bunun yanında da sportif başarıyı da önemsiyoruz. Ümit ediyorum 2020-2021 sezonunda da bu anlayışla devam edeceğiz.
OGM Ormanspor aidiyet duygusu olan ve birbirine kenetlenebilme anlayışına sahip aile gibidir. Bu özelliğimiz bizim en büyük değerlerimizden birisidir. Kendimizi diğer kulüplerden farklı addediyoruz. Takımımıza sonradan dahil olan oyuncularımızda bu farklılığı hissediyor ve sezon bitiminde bizimle devam etmek istiyor. Bu olay bizim için mutluluk verici olduğu kadar önemli de bir durum.
2019-2020 Sezonu'nda iki Süper lig takımımızın devam ettiği liglerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi süreci (covid-19) mart ayı itibarıyla başladı. Bu süreçten sonraki belirsizlik bir kaç hafta devam ettikten sonra takımlarımızın maçlarının oynanamayacağının gündeme gelmesiyle 20. haftada sezon tamamlanamadan yarıda kesilmiş oldu. O tarih itibariyle özellikle kadın takımımız ligde 4. sıradayken, erkek takımımızda 12. sıradaydı. Sezon tamamlanmış olsaydı çok daha iyi olacaktı ancak sezon tamamlanmayınca da mevcut haliyle de o sıralamada zaten bizim de hedeflerimiz arasındaydı.
Bu sezon Erkek takımımız için takım uyumu çok güzel olan güçlü bir kadro kurduk. Geçen seneki bazı kıymetli oyuncularımız ile bu sezonda devam kararı aldık. Onların yanına farklı tecrübelerdeki oyuncuların transferlerini gerçekleştirdik. Antrenmanlarımızda başladı ve sabırsızlıkla sezonun açılmasını bekliyoruz.
Geçtiğimiz sezon Kadınlarda Eurocup'ta ilk 8'e girdik. Bu başarı bizim için önemliydi. Ülke olarak Galatasaray, Beşiktaş gibi takımların yer aldığı Avrupa kupasına katılan takımımız; son grupta Yunanistan'ın önemli takımlarından olan Olimpiakos gibi bir takımı eleyerek ilk 8'e kalan tek takım oldu. Bu başarı bizim için ayrı bir şeref kaynağı oldu. Bu sezonda kadın takımımız ülkemizi Eurocup'ta temsil edecek. Pandemi süreci basketbolu etkilemez maçlar oynanmaya devam ederse aynı mücadelemiz bu sezonda devam edecek.
Şuan itibarıyla takımlarımızı tamamladık ve antrenmanlarımız başladı. Basketbol Federasyonumuzun belirlemiş olduğu takvim yönünde inşallah eylül ayının son haftasında ligler başlayacak. Şahsen bende gerçekten bu camia içerisinde ciddi keyif alıyorum. Aslında futbolda dahil sporun her dalını seven biriyimdir ama basketbolla yakından ilgilenince farklı bir keyif almaya başladık ve maçları sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni sezonda öncelikle başta kendi takımlarımız olmak üzere bu camiada da mücadele edecek olan diğer tüm takımlara kazasız belasız başarılı bir sezon diliyoruz.
Ayrıca pandemi (covid-19) sürecinden de ülkemiz, camiamız ve tüm dünyanın biran önce bu müsibetlerden kurtulmasını temenni ediyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER