© Sporanki 2010

Ömürcan Artan: "Gençlerbirliği alt yapısı hayallerimize ulaştırdı"

Gençlerbirliği'nin genç sağ beki Ömürcan Artan, kulübün e-dergisine özel açıklamalarda buludnu. Ömürcan kendisinin de yetiştiği alt yapıya vurgu yaptı.

İşte Ömürcan ile yapılan özel röportaj: 

Öncelikle, Ömürcan Artan’la ilk kez bu sezon tanışanlar için kendinden kısaca bahsetmek ister misin?

1999 yılında Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde doğdum. Aslen Çankırılıyız ama Ankara’da doğup, büyüdüm. Bir tane benden küçük kız kardeşim var. 2014 yılında Gençlerbirliği ailesine katılmadan önce Bugsaşspor ve Başkent Edaşspor kulüplerinde forma giydim. Başkent Edaşspor’da forma giydiğim gösterdiğim performansın ardından Gençlerbirliği altyapısına transfer oldum. 5 yıl boyunca Gençlerbirliği’nin alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra profesyonel sözleşme imzaladım ve 1 yıllığına Hacettepe Spor Kulübü’ne kiralandım. 2020/2021 sezonu itibariyle de Gençlerbirliği A Takımı’na dahil oldum.

 

Genç yaş kategorilerinde forma giydiğin dönemde muhakkak ki hedefin Gençlerbirliği A Takımı’ydı. U19, Hacettepe ve Gençlerbirliği A Takımı’na gelene kadarki süreçte neler yaşadın, neler düşündün ve hayallerin nelerdi?

Öncelikle hayalim, Ahmet ağabey (Ahmet Oğuz) burada oynarken kendisinden formayı almaktı. Kendisi başka takıma transfer oldu ancak ben formayı aldım. Hacettepe’de oynadığım süreçte elimden gelenin en iyisini yaparak Gençlerbirliği formasını ilk 11 olarak Süper Lig’de giymekti. Çalışarak bu noktaya geldim. Gençlerbirliği de altyapıya, genç oyunculara değer veren bir kulüp olduğu için hayallerimize ulaşmamızda her zaman destekçimiz oldu.

 

Gençlerbirliği A Takımı hayalindi, geldin ve ilk Süper Lig maçına da bir derbiyle çıktın. Bu maç öncesinde duyguların nelerdi?

Çok heyecanlıydım, aslında hiçbir şey hissedemedim. Teknik direktörümüz “seni oynatmayı düşünüyoruz” dediğinde aklıma önce Ahmet ağabey (Ahmet Çalık) geldi. Kendisi de ilk maçına Fenerbahçe karşısında çıkmıştı. Onları düşündüm, bütün gece rakibimizi izledim. Ailemden kimseye haber vermedim, sürpriz olmasını istedim. Maça çıktığımda da ilk 5-10 dakika elim ayağım titriyordu, yalan yok. İlerleyen dakikalarda saha içindeki ağabeylerim, arkadaşlarım heyecanımı yenmemde yardımcı oldular.

 

Seninle birlikte bu sayıda Daniel Candeias’la da röportaj yaptık. Kendisiyle aynı kanatta bek ve kanat oyuncu olarak oynuyorsunuz. Genç oyunculara önem veren bu denli profesyonel bir isimle oynamak sana nasıl hissettiriyor?

Öncelikle Daniel Candeias’la birlikte oynamak bana güven veriyor. Saha içerisinde yaptığım olumlu, olumsuz her durumda sürekli olarak benimle iletişim halinde kalıyor. Benim açıklarımı kapatmak için elinden gelenin fazlasını yapıyor, benim iyi olmam için. Hem antrenmanlarda hem de resmi maçlarda genç oyunculara karşı çok pozitif bir yaklaşımı olduğu için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

 

Taraftarımız seni, kısa süre içerisinde de olsa mücadeleci kişiliğinle tanıdı ve çok sevdi. Alt yaş kategorilerinden itibaren seni tanıyan taraftarlarımız “Ömürcan artık oynasın” demeye başlamışken gösterdiğin performansla birlikte tüm taraftarlarımızın sahada görmek istediği bir isim oldun. Taraftarlarımıza neler söylemek istersin?

Hakkımda yazdıkları şeyleri okuyorum, gösterdikleri sevgi için de çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımızın bu şekilde düşünmesi beni mutlu ediyor. Bana inanan, güvenen insanlar olduğunu bilmek, saha içerisinde bana güven veriyor.

 

Gençlerbirliği kariyerinle ilgili hayallerin, hedeflerin neler?

Öncelikle hedefim, burada düzenli şekilde forma giymek ve kalıcı olabilmek. Sonrasında ise hem kulübümüze para kazandırıp hem de ülkemizi Avrupa’da temsil etmek istiyorum.

 

Gençlerbirliği, altyapısıyla kendisini kabul ettirmiş bir kulüp. Sen de altyapıdan gelmiş bir isim olarak Gençlerbirliği altyapısı hakkında neler düşünüyorsun? Bu kültüre dair senin düşüncelerin nelerdir?

Ülkemizdeki bütün takımların örnek alması gereken bir kültürün içerisinden geliyorum. Ülkemizde çok fazla yetenekli insan var ancak çoğu kulüp değer bilmiyor. Bizim kulübümüz ise bu değeri biliyor. Bizde kulübümüzün değerini bilerek bu formaya layık olabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Kendi oynadığın mevkiinde örnek aldığın isimler var mı, varsa kimler?

Türk oyuncular içerisinde Gökhan Gönül’ü örnek alıyorum. Geçmişte kendisi de Gençlerbirliği forması giydiği için Gökhan ağabeyi örnek alıyorum. Avrupa’da ise geçmişte Daniel Alves’i beğeniyordum, son dönemde ise Cancelo’yu beğeniyorum.

Sezonun geri kalanı hakkında neler düşünüyorsun, nasıl bir sezon bizi bekliyor?

Aslında bütün takımları zorlu bir sezon bekliyor, zorlu ve sıkışık bir fikstür var. Haftada 3 karşılaşmaya çıkıyoruz ama bu sıkıntılı süreçten kulüp olarak başımız dik bir şekilde çıkacağımızdan da eminim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER