© Sporanki 2010

Online folklor eğitimi

Online folklor eğitimi

Online folklor eğitimi
İçinde bulunduğumuz pandemikCorona (COVİD-19) hastalığı spor, sanat ve kültür faaliyetlerinin durmasına neden oldu.
Bir kültür faaliyeti olmasının yanı sıra, spor olarak da Spor Genel Müdürlüğü çatısı altında faaliyet sürdüren halk oyunları dernekleri de aktivitelerini erteledi.
Halk dansları sporcularının sağlıklarını korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla alınan geçici durdurma kararı, yine de faaliyetin sürdürülmesini engelleyemedi. Ankara merkezli Halk Oyunları Eğitim Merkezi (HOYEM) #evdekalTürkiye çağrısını şiar edinerek yeni bir yöntem geliştirdi.
Dernek, sporcularının spor yaparak zinde kalmasını sağlamak, bugüne kadar yapılan faaliyetin heba olmasını engellemek ve ilerleme kaydetmek amacıyla online çalışma başlattı.
Buna göre, repertuara alınan yörelerden her gün biri için Youtube kanalından canlı olarak eğitim veriliyor. Derste, salonda uygulanan sistemin aynı dansçılara tatbik ediliyor. Bu derse katılmak zorunlu. Ve dansçılar da tam kadro halinde eğitim alıyor.
Böylece ülkemizin en önemli kültür-spor faaliyeti olan halkoyunları, eğitim ve spor faaliyetlerinden geri kalmamış oluyor.
HOYEM Başkanı Ömer Önal, “Yüreği halk oyunları ile bütünleşmiş, davulun sesiyle coşkusu dansa çeviren üyelerimizin hem evde hareketsiz kalmalarını engellemek, hem eğitimlerini devam ettirmek ve kültür sevdamızı yeni bir boyuta taşıyıp tarihe not düşmek adına böyle bir sistem geliştirdik. Halkoyunları eğitimini canlı olarak uygulayan ilk grubuz. Halkımızı her gün saat 19:00’da Youtube kanalına davet ediyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER