© Sporanki 2010

Orhan Sal yazdı: Oscar'lık performans !

Orhan Sal yazdı: Oscar'lık performans !

Ankaragücü Oscar Scarione'nin müthiş performansı ile puanı kurtardı. 

Öyle uygun şartlarda başlamıştı ki maç. Denizlispor dişimize göre bir takım havası veriyordu. 10.dakikada Barrow’un atılmasıyla da şöyle biraz keyiflenmiştim.
Denizlispor’un ilk yarıda direneceğini 2.yarıda direncinin düşmesiyle maçı kurtaracak golü bulabileceğimizi düşünmüştüm. İlk yarıda Denizlispor evet direndi. Ancak artı olarak 2 de ekstra gol buldu.
Goller herkesin isyan ettiği gibi maalesef yine yan top golüydü. Ne yalan söyleyim yukarıda Allah şahit. İlk yarının son anında yenen golden önceki yan topta “keşke şu ilk yarı 1-0 bitseydi” diye düşündüm. Ve maalesef o anda 2.golü yedik.
Yenen 2 golde yan top maalesef. Ancak 2.golde Faty’ye net faul var. Maçın ardından Mustafa Hocaya bunun nedenini sordum. Hafta boyunca yan top çalıştıklarını, Cuma sabah ki idmanı yan topa ayırdıklarını, defans / forvet 7 oyuncuyla sırf yan toplara müdehale çalışmasını yaptıklarını, maç toplantısında ise yan top üzerine dakikalarca konuştuklarını belirtti.
Daha ötesi iş takım kalıyor. Sahaya çıkan oyuncu ful konsantre olacak ve gelen topa müdehale edecek. Bunun başka açıklaması yok. Edemiyorsan golü yersin, sonra da çıkarmaya çalışırsın.
İlk yarı bittiğinde rezil bir oyun ve 10 kişilik rakibe karşı 0-2’lik bir yenilgi vardı. Tam anlamıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorduk. Ama elbette 2.yarıda bir şeyler değişecekti.
Devre başlamasıyla maçı direkt olarak alana yıkan Ankaragücü pozisyonlara girmeye başladı. Bu pozisyonlar golün habercisiydi. Ama üretkenlik yoktu.
Ta ki Mustafa Kaplan, Oscar Scarione’yi oyuna alana kadar. Öyle bir giriş yaptı ki Scarione tam anlamıyla Oscar’lık bir filmde oynuyormuş gibi akıcı, tatlı, şiir gibi oynamaya başladı. Adam topu alışı-verişi ile hemen topçu olduğunu gösterdi. Önce 67.dakikada “Messi” vari bir gol attı. Sonra olumlu futboluyla rakibi adeta titretti ve 83.dakikada eşitliği yine mükemmel bir vuruşla sağladı.
Ama kalan dakikalarda maalesef 3.gol gelmeyince galibiyette kaçmış oldu.
Oscar Scarione sahada kaldığı 33 dakikada tam anlamıyla Oscar’lık bir performans sergiledi.
7 şut attı.
3 ikili mücadele kazandı.

39 kere topla buluştu.
%88,9 başarıyla pas yaptı.
2 gol attı.
Maçın bitiş düdüğüyle üzüntü hakimdi. İşte o düdüğü çalan hakem Arda Kardeşler’de her Türk hakemi gibi Ankaragücü’ne zarar vermiş, ya da bu maçın özelinde takımı frenlemişti.
Maçın başında Denizlispor’lu Barrow’a haklı bir kırmızı kart çıkardı. Ama o karttan sonra adama bir şey oldu. Kalan 80 dakikada bütün takdir haklarını Denizlispor lehine kullandı. Maçı durdurdu, gereksiz fauller çaldı, rakibin yere yatışlarına tölerans tanıdı, kaleciye sarı kart bile göstermedi ve sadace 4 dakika maçı uzatarak finali yaptı. Keşke o kırmızıyı çıkarmasaydı da maçı adam gibi yönetseydi. Denizlispor’un attığı 2.golde ise Faty’ye net faul yapılmıştı.
Ankaragücü bu beraberlikle ligin ilk yarısını 12 puanla 17.sırada tamamladı.

Bazı sorunlara rağmen Mustafa Kaplan'ın takıma kazandırdığı fizik kondisyon sayesinde zor da olsa puanlar alınıyor. Takım maçı bırakmıyor, sona ana kadar maçın içinde kalıyor. Ama yetmez. 
İşler bundan sonra zor ama imkansız değil.
Neler olacak, neler olmalı, neler yapılmalıyı bir sonraki yazımızda yazacağız…
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER