© Sporanki 2010

Ormanspor, Fenerbahçe'yi salladı ama yıkamadı

ING Basketbol Süper Lig 16.hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, OGM Ormanspor deplasmanında zorlanmasına rağmen son dakikaları iyi oynayan taraf olunca sahadan galip ayrıldı (63-72). Çıkışını sürdüren Fenerbahçe 13.galibiyetine ulaşırken, Ormanspor ise 11.mağlubiyetini aldı ve alt sıralardan kurtulamadı. İyi oynayan Ormanspor son çeyrekte 3 sayı öne geçti ancak sonunu getiremedi.

Maça uzunlarından skor bularak başlayan Fenerbahçe 2 dakika dolmadan öne fırladı (2-7). Üçlüklerle oyuna ısınan ev sahibi ekip ise etkili savunmasıyla oyunun ritmini eline alan taraf oldu ve periyodun bitimine 4 dakika kala 15-14 öne geçti. Kalan süre karşılıklı sayılarla geçilince ilk çeyrek 21-21 eşitlikle sonuçlandı.

2.çeyreğe kısaların skor etkinliğiyle başlayan sarı lacivertliler, 5 dakika geride kalırken kontrolü tekrar eline aldı (26-32). Kidd’in 6 sayısıyla Ormanspor geri adım atmadı. De Colo’nun sayıları devre biterken konuk takımı önde tuttu (34-38). 

Karşılıklı üçlüklerle başlayan ikinci yarıda Ulanovas ile etkili olan Fenerbahçe, TV molasına 7 sayılık avantajla girdi (41-48). Periyodun son 3 dakikasına üstün giren konuk ekip, Erol-Ergi ikilisini durduramayınca başkent ekibi son çeyreğe girerken oyundan kopmadı (49-54).

Final periyoduna sahanın her iki tarafında da etkili ve aktif olarak başlayan Ormanspor, 10-2’lik seriyle bitime 7 dakika kala 59-56 öne geçti. Molanın ardından serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla geri dönen Fenerbahçe, 7-0’lık seriyle tekrar öne geçti (59-63). Son 3 dakikaya 1 sayı önde giren misafir takım, hücumda acele etmeden doğru topları seçti ve son 1 buçuk dakikaya girerken De Colo’nun orta mesafeden attığı basketle farkı 7’ye çıkarınca rakibinin direncini azalttı ve sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Düşük yüzdeyle üçlük atmasına rağmen ribaundlarda etkili olan Fenerbahçe Beko’da De Colo 14 sayı 6 asist, Ulanovas 13 sayı 6 ribaund ile öne çıkarlarken; Ormanspor’da kenardan gelen Stanton Kidd 17 sayı 11 ribaund ile double double yaptı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER