© Sporanki 2010

Osman Sungur'un hedefi Süper Lig!

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Osman Sungur, iyi bir sportif mimari ile takım oluşturduklarını ve zorlu rakipler arasında hedeflerinin Süper Lig olduğunu söyledi.

Gençlerbirliği İş İnsanları Derneği'nin 5. yıl balosunda üyelere hitap eden Sungur'un konuşmaları ana başlıkları ile şu şekilde: 

-Benim tek takımım Gençlerbirliği’dir. Doğma büyüme Gençlerbirlikliyim. Buradaki tüm üyelerimizi maçlarımızda görmek istiyoruz.

-Geçmiş yönetimler öyle yada böyle her zaman eleştirilir. Geçmiş dönemlerde o zamanın şartlarında doğrusunu yapmaya çalışmışlardır. Başarılı olmuşlar ya da olamamışlardır. Bu bir tartışma konusudur.

-Biz gerçekten zor bir görev devraldık. Görevi devraldığımızda işimizin çok zor olacağını biliyorduk. Fakat bu zorluk işin içine girdikten sonra 10 katı oldu. Bu kadar zor olacağını bilmiyordum. Ancak çok iyi bir yönetim olmuşuz. Çok iyi bir ekip yapmışız.

-Başkansız bir dönemin ardından, futbolcuların paralarını aylarca alamamış, personel maaşlarını alamamış, motivasyon yok. Motivasyon olmadığı için de sportif başarının sürekli geriye gittiği ve küme düşme hattına kadar gidebileceğimiz dönemde kulübü devraldık. Psikolojik olarak düşen bir kulübü ayağa kaldırdık.

-Sadece maddi ve sportif anlamda bakmamak lazım. Kulüp İlhan Cavcav başkanımızdan sonra maalesef hep günü kurtarmak, zarar, borç şeklinde ilerledi. Tesise çivi çakılmamış. Kliniğimizi yeniledik. Yeni fitness merkezimiz. Teknoloji altyapımız sıfıra yakındı. Artık takımımız en iyi teknolojiyle analizlerini yapabiliyor.

-Bu sene çok mantıklı, bütçemiz doğrultusunda iyi sporcular transfer ettik. Harun Kaptan başta olmak üzere Ali Ekber Hocamız, scout ekibimiz değerli çalışmalar yaptılar. Aldığımız tüm oyuncuların karakterlerine, birbirleriyle uyumlarına baktık. Sorun çıkarmayacak sporculara baktık. İyi bir kadro oldu. Şu an ligin 5. en kıymetli takımıyız.

-Gençlerbirliği’nin hedefi her zaman Süper Lig’tir. Bizim de hedefimiz bu kadroyla Süper Lig. Süper Lig bu sene aslında çok zor. Alttan gelen üstten gelen çok para harcayan kulüpler var. Fakat biz bunların arasında hak ettiğimizi alacağımıza inanıyoruz. Çünkü her şey para değil. Önemli olan uyumdur, sportif mimaridir. Bütün bunların bir araya geldiğini düşünüyorum. Hiçbir şey olmazsa play-off’un garanti olduğunu düşünüyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER