© Sporanki 2010

ÖZEL... Fatih Mert: “Büyük bir camiayız, ona göre hareket etmeliyiz”

ÖZEL... Fatih Mert: “Büyük bir camiayız, ona göre hareket etmeliyiz”

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Yeni yayın döneminde internet üzerinden yayınlarına başlayan Sporanki, sosyal medya adreslerinden canlı yayınlayan programda, Ankaragücü Başkanı Fatih Mert’i konuk etti.

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Sporanki Genel Yayın Yönetmeni Orhan Sal ve Yayın Koordinatörü Ertan Güler’in hazırlayıp sunduğu programda, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Maçlar başladığında herkes gücümüzü görecek”

Sezon yeniden başladığında Ankaragücü’nün gücünü herkesin göreceğini söyleyen Fatih Mert, “Ligin bu şartlarda oynanmasının zor olacağını defalarca söyledik. Bazı kişiler, bulunduğumuz noktadan dolayı bu açıklamaları yaptığımızı düşündüler. Bu durumun gerçeği yansıtmadığını, maçlar başlar ise herkes görecek. Biz iyi takımız, ligler başladığında gücümüzü herkes görecek” dedi.

“Ankaragücü dışında bir takım beni ilgilendirmiyor”

Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay’ın son dönemde yaptığı açıklamaları doğru bulmadığını itiraf eden Başkan Mert, “Mustafa Reşit Akçay’ın açıklamalarının kaydını alıp dinledim. Mustafa Hocamız tuzak sorulara yenik düşüyor. Mustafa Reşit Akçay tecrübesindeki birisinin bu tip tuzaklara düşmemesi gerekiyordu. Başka takımlar hakkında yaptığı açıklamaları kabul etmiyorum. Türkiye ve Dünyada, Ankaragücü dışında bir takım beni ilgilendirmiyor. Ankaragücü dışında maça bile gitmem. Mustafa Hocanın da bu konuda dikkatli olması lazım” diye konuştu.

“Son dönemde 100 kişi üye oldu”

Ankaragücü’nü halka açtıklarını ve herkesi üye olmaya davet ettiklerini belirten Başkan Mert, “Son yapılan tüzük kongresi ile herkese üye olma hakkı tanıdık. Son dönemde 100 kişi üye oldu. Çok önemli bir fırsat bu. 30 Mayıs tarihine kadar üye olma hakları var. İnandığımız ve bildiğimiz herkese referans olup üye olmasını sağlıyoruz. Kimse merak etmesin. Herkesi aidat ücretlerini ödemeye davet ediyoruz. 2020 yılının aidatlarını ödemeyi unutmasınlar” sözlerini kullandı.

“Kongremiz, büyük ihtimalle Ağustos ayında yapılacak”

İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazı ile Ankaragücü’nün kongresinin Ağustos ayında yapılacağını söyleyen Başkan Mert, “Haziran ayında kongre yapmamız gerekiyordu ama pandemi salgını nedeniyle tüm kongreler Ağustos ayına ertelendi. Bize kalsa Haziran ayında kongreyi yapıp bu süreci bitirmek istiyoruz ama İçişleri Bakanlığı’ndan gelen yazılı bir talimat nedeniyle Ağustos ayında kongremizi yapacağız. Sık sık kongre olmaması gerekiyor. 3 senelik bire görev verilecek, kongre gündemlerini Ankaragücü atlatmalı” dedi.

“Eğer güçlü bir yönetim çıkarsa…”

Ankaragücü’nün yarı yolda bırakmak istemediklerinin altını çizen Başkan Fatih Mert, “Yapılacak kongrede, başkan adayı olup olmama hakkında şimdiden yorum yapmak istemiyorum. Şunu söyleyebilirim ki, Ankaragücü’nü bu saatten sonra yarı yolda bırakmayız. Eğer güçlü bir yönetim çıkar ve Ankaragücü’nü düzlüğe çıkaracak maddi destek sağlarsa ancak öyle bir yönetim değişikliği olabilir. Önümüzdeki dönemdeki süreci hep beraber takip edeceğiz” diye konuştu.

“20 Milyon TL’lik gelirden olduk”

Pandemi salgını yüzünden yaptıkları sponsor anlaşmalarının iptal olduğunu belirten Başkan Mert, “Koronavirüs salgını başlamadan önce güçlü iş adamlarından sponsorluk anlaşmalarının sözünü almıştık ama bu süreç başlayınca sözlü anlaşmalar iptal oldu. En az 20 Milyon TL’lik gelir elde etmeyi planlıyorduk. Şu an için bunlar iptal oldu. İleriki günlerde tekrar planlar yapacağız. Gelirlere ihtiyacımız var” dedi.

“Lukasik ve Michalak, takımda kalmak istiyor”

Ankaragücü’nde kiralık olarak forma giyen oyuncuların geleceği hakkında bilgi veren Başkan Fatih mert, “GersonRodriguez’in bonservis bedeli çok yüksek. Pandemi süreci başlamadan önce bonservis bedeli, 4 milyon avro olarak belirlenmişti. Takımda tutmak isteriz ama bu paraları şu an için ödememiz çok zor. Fakat kiralık olarak oynayan Lukasik ve Michalak ile geçtiğimiz günlerde görüşmeleri gerçekleştirdik. Takımda kalmak istiyorlar, biz de onları takımda tutmak istiyoruz” diye konuştu.

“Ankaragücü’nün geleceği Tandoğan’da yatıyor”

Tandoğan Tesisleri’nin kısa sürede eski haline geleceğini ve oyuncu fabrikası şekline bürüneceğini söyleyen Fatih Mert, “Tandoğan Tesisleri’ni yeniliyoruz. Altındağ Belediyesi, 500 Bin TL’lik destek sağlayarak tesisleri modern bir yapıya kavuşturdular. Ankara Büyükşehir Belediyesi de gerekli desteği vererek yıllardır dokunulmayan tesislerimizi yeniden oluşturuyorlar. Çok kısa zamanda Tandoğan Tesisleri, eski yıllarda olduğu gibi oyuncu fabrika olacak. Kasım ayında tamamen bitmesini bekliyoruz. Ankaragücü’nün geleceği Tandoğan’da yatıyor” dedi.

“Sarı-Lacivert dışında bir rengi görmeyeceksiniz”

Ankaragücü’nün formalarında bulunan renklerden pek hoşlanmadığını söyleyen Fatih mert, “Ankaragücü’nün sezon başında yapılan formaları pek beğendiğimi söyleyemem. Bizim rengimizi temsil eden renklerden uzak duruyor biraz. Gelecek sezon bu konulara dikkat edeceğiz. Taraftarlarımızın memnun olmadığı bir forma olmayacak. Mesela, çubukla formamızda mavi renk var, bir daha böyle bir şey olmayacak. Sarı-Lacivert dışında bir rengi görmeyeceksiniz” sözlerini kullandı.

“Belediyeler ile güçlerimizi birleştirirsek…”

Belediyelerden destek geldiği takdirde amatör branşara yatırım yapabileceklerini kaydeden Başkan Mert, “İleri dönemlerde amatör branşlarımızı çoğaltmak istiyoruz. Kısa dönemde olmasa da basketbol, voleybol ve hentbol takımlarımızı faaliyete geçirebiliriz. Bunların oldukça maliyetli branşlar olduğu söylemek lazım. Belediyeler ile güçlerimizi birleştirirsek bu projelerimizi hayata geçiririz. Yakın dönemde daha az maliyetli olan halter takımımızı kurduk. Amatör branşlara desteklerimiz sürecek” diye konuştu.

Beştepe Tesisleri’ne ikinci bir kapı yolda

Ankaragücü’nün Beştepe Tesisleri’ne de farklı bir hava getirerek modern bir yapıya kavuşturacaklarını belirten Başkan Mert, “Ankaragücü bir takımın kendi stadyumu olması lazımdı. Onun içinde kulüp binası ve müzemiz olması gerekiyordu. Ankaragücü olarak en az 20 sene gerideyiz. Beştepe Tesislerimiz hakkında çeşitli düşüncelerimiz var. Tesislerimiz büyük ancak Gençlerbirliği gibi Bahçelievler tarafına bakan çıkış kapımız yok. Uzun süreli görevde olursak oradan kapı açmak istiyoruz. Ayrıca tesisler içerisindeki yıllardır bir türlü bitmeyen binamızı da bitireceğiz. Ancak tesislerimize özel bir isim vermeyi düşünmüyoruz. İsim verirsek bazı kişileri kırmış oluruz. İsimleri, Beştepe ve Tandoğan tesisleri olarak kalacak” dedi.

“Büyük bir camiayız, ona göre hareket etmeliyiz”

Gelecek sezon hakkında düşüncelerinin olduğunu ancak öncelikle bu sezon sağ salim bitirmeleri gerektiğini söyleyen Başkan Fatih Mert, “Mevcut takımımız, sezon başında kurulsaydı ilk 6 içinde olurduk. Gelecek sezon öncesi 1-2 takviye yaparsak ligi iyi bir konumda bitireceğimize inanıyoruz. Biz, büyük bir camiayız. Ona göre hareket edip planlar yapmalıyız. Uzun vadeli bir yönetim oluşturursak planlarımızı herkes görecektir” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER