© Sporanki 2010

ÖZEL...Fatih Mert'ten özel açıklamalar: "Takıma korona testi yapılacak !"

ÖZEL...Fatih Mert'ten özel açıklamalar: "Takıma korona testi yapılacak !"

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, takımı ve ligin geleceği ile ilgili konuştu.
Sporanki yayın yönetmeni Orhan Sal’ın sorularını yanıtlayan Mert, “Bize göre bu lig bitmiştir” dedi…
Takım ne zaman başlayacak?
Büyük bir belirsizlik yaşadıklarını belirten Fatih Mert, “Şu an ne olacağı belli değil. Tüm kulüpler gibi büyük bir belirsizlik yaşıyoruz. Bizim oyuncularımız henüz hazırlıklara başlamadı. Hocamızın verdiği program var. Futbolcularımız bu program doğrultusunda evlerinde bireysel olarak çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.
Korona testi yapılacak mı?
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için test yaptıracaklarını belirten başkan Mert, “Bizim takımımıza da test yapılacak. 1 hafta sonra yaptırmayı düşünüyoruz. Doktorumuzla görüştük. Hastane değil de tesislerimizde yaptırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ligin gidişatı ne olacak?
Bu saatten sonra hiçbir takımın lige konsantre olamayacağını belirten Fatih Mert, “Tüm kulüpler en üst perdeden açıklamalar yapıyorlar. Beşiktaş’ın da tutun Kasımpaşa’ya kadar, Çaykur Rizespor’dan tutun şampiyonluğa oynayan Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay’a kadar artık bu ligin oynanamayacağını belirttiler. Büyük bir kriz var. Fatih Terim, Abdurrahim Albayrak, Göksel Gümüşdağ’da sağlık sorunları var. Fenerbahçe takımının bir oyuncusun da sıkıntı olduğu açıklandı. Şimdi bu kulüpleri nasıl maçlara motive edeceksiniz. Nasıl maç oynayacaksınız” dedi.
Biz düşmezdik!
Büyük fedakarlık yaptıklarını belirten Fatih Mert; “Eğer bu sorun çıkmasa, ligler normal seyrinde devam etseydi biz bu ligden kesinlikle düşmezdik. Ligde kalmak için büyük fedakarlıklar yaptık, çok büyük paralar harcadık. Oynadığımız son maçı da kazanmıştık. Moral ve motivasyonumuz tamdı. Takım tam formdaydı. Bu havayla Gaziantep’e gitseydik kesinlikle maçı kazanır gelirdik. Ama şu an büyük mağduriyet yaşıyoruz. Oyuncularımızı tekrar aynı kıvama getirmek imkansız gibi. Kulüpler ligin bu şekilde bitirilmesini bu sezonun yok sayılmasını istiyorlar. Bizim de görüşümüz bu şekilde Bizim için bu lig artık bitmiştir” dedi.
Toplantı yapılacak.
Ligin kaderi spor bakanıyla yapılacak toplantıda belli olabilir diyen Ankaragücü Başkanı Mert, “Bizim tüm kulüp başkanlarının yer aldığı bir vat sap grubu var. Burada sürekli bunları konuşuyoruz. Fikirler ortaya atılıyor. Ancak Nisan ayının 2’sinde Süper Lig kulüplerinin Gençilk ve Spor Bakanımız Mehmet Muharem Kasapoğlu ile bir toplantısı olacak. Bu toplantıda karar çıkabilir. Hatta bu toplantıdan önce bile karar çıkabilir.” Şeklinde konuştu.
ORHAN SAL / SPORANKİ ÖZEL…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER