© Sporanki 2010

ÖZEL...Hikmet Karaman:"Ankaragücü taraftarı her şeyi değiştirir..."

ÖZEL...Hikmet Karaman:"Ankaragücü taraftarı her şeyi değiştirir..."

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Ankaragücü eski teknik direktörü Hikmet Karaman daha once 3 kez ayrı dönemlerde görev aldığı Ankaragücü Kulübü ve taraftarı ile ilgili konuştu.
Sporanki canlı yayınına katılan teknik direktörü Hikmet Karaman, Ankaragücü’nün kendisinde çok özel bir yeri olduğunu belirtti.
Hikmet Karaman, “Beştepe’nin canı var. Beştepe’de bir ruh var biliyor musun? Beştepe’de antreman yapan bilir bunu. Orada antreman yapmadan bu ruhu alamazsın.
Ben Ankaragücü’ne 3 kere geldim. Üçünde de tarih yazdık. Üçüncüsünde Cemal Başkan evimden aldı geldi beni. Çünkü ikisinde hep kavga yaparak ayrıldık. Üçüncüsünde zorla geldik. Yine başarılı olduk. Biliyorsunuz o tesisten çıktığınızda Pegasus vardı. Pegasus’lular.vardı. Gecekondu, Anti-X, Genç Güçlüler vardı. Taraftar müthiş. 30 bin kişilik bir taraftar grubu vardı. İlk geldiğimde takım küme düşmeye oynuyor. Hiç unutmam onu. Sahaya çıkınca taraftar başkana, yönetime bağırıyor. Biz de iyi top oynuyoruz. Ben bu takım ligde kalacak diyorum. Bir defansında gece 3,5’ta taraftarlarla bir toplantı yaptık. Hiç unutmuyorum. Onlardan şunu istedim. ‘Arkadaşlar maçtan sonra istediğiniz söyleyin. Ben yeni geldim. Sizden 90 dakika içinde destek istiyoruz. Bu takım ligde kalacak Bunun sözünü veriyorum’ dedim. Onlardan destek istedik. Hakikaten Ankaragücü taraftarı 90 dakika boyunca inanılmaz takımını destekledi ve o ilk sene ligden kaldık, ikinci sene yine mucizeydi ligde kaldık, üçüncü sene de ligde kaldık. Böyle 3 tane mucize yaptık. Şimdi onların benimde gözümde, benimde onların gözünde yeri çok farklı. Ankaragücü taraftarı böyle. Ankaragücü taraftarı 1 puandır. Ankaragücü’nün bende yeri ayrıdır. 3 tane ayrı ayrı sezon geçirdim. Ankaragücü taraftarı her şeyi değiştirir.

Diğer taraftarlar alınmasın ama ben Ankaraücü’nde bazı şeyleri yaşadım. Ankaragücü taraftarı akıllı. Başkent orası kardeşim. Birde geçmişten gelen tarihi bir kulüp. Ama taraftarın bu gücünü takımın sevk ve idaresine yansıtılamadı ve ilk 5’e oynayan takım olgusu oluşturulamdı. Hep küme düşmemeye oynayan, hep ekonomik zorluk çeken bir kulüp oldu. Bir türlü başarılı Ankaragücü olgusu oluşturulamadı.” Dedi.

Oyun sistemi ile ilgili de konuşan Karaman, “Mevcut kadronuz neyse oyun sistemini ona gore oluşturursunuz. Kadro zayıfsa gol yememeye çalışırsınız. İyi kadro ile daha ofansif oynarsınız. Burada sistemden çok alanlar önemlidir. Futbol bir alan oyunu olduğu için bunu değerlendirmek lazım. Kanat oyuncuların iyi olması lazım. Orta sahada çabuk oyuncular lazım. Sistemi oyuncu kalitesi belirler. Futbol bir bütün oyunudur. Bu anlayışta kaleci dahil her oyuncunun önemi vardır. Kaleci de takımı atağa kaldırır, gol pası verir. Futbol takım oyunudur. Top rakipteyken toplu savunma, hücumdayken toplu hücum yaplmalıdır.”ifadelrini kullandı.
SPORANKİ ÖZEL...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER