© Sporanki 2010

ÖZEL...Mustafa Kaplan'dan Sporanki'ye özel açıklamalar...

ÖZEL...Mustafa Kaplan'dan Sporanki'ye özel açıklamalar...

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Ankaragücü ve Gençlerbirliği eski teknik direktörü Mustafa Kaplan; Sporanki canlı yayınına katıldı. Sporanki’nin You tube kanalında ve twitter hesabında yapılan canlı yayında Kaplan özel açıklamalar yaptı.
İşte o açıklamalar...

2 SÜPER LİG TAKIMINDAN TEKLİF VAR

Fenerbahçe ile telefonla görüşmelerimiz oldu. Kovid-19 viris nedeniyle İstanbul’a gidemedik. Orada bir yapılanma oluşturmaya çalışıyorlar. Bu yapılanmanın içinde başka isimlerde geçiyor. Ama iş biraz uzadı. Tabii Fenerbahçe büyük bir camia orada çalışmak isteriz. Maçların neticelenmesini bekliyoruz. Şu anda futbolun ne olacağı belli olmadığı için bekliyoruz. Biz Ankara futboluna yıllarca hizmet ettik. Bir hedefim var. Bu hedef doğrultusunda ilerlemek istiyoruz. Ligler bittikten sonra bir değerlendirme yapacağız. Biz buralara tırnaklarımızla kazıyarak geldik. Daha önce neler yaptığımız ortada. Bu başarıları da İlhan Cavcav ve Cemal Aydın’ın büyük katkılarıyla gerçekleştirdim. Yani şu süreç bir bitsin önemli hedeflerim var. 2 tane Süper Lig takımından teklif var. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz.

TEVFİK LAV SODA ŞİŞESİ KIRDI

Ben hemen hemen her teknik direktörün yardımcılığını yaptım. Ama beni en çok etkileyen isim rahmetli Tevfik Lav’dır. Bir gün bana dedi ki; senin yerin artık teknik direktörlüktür dedi. Bende ondan sonra bu yola girdim. Onunla bir ilginç bir anım var. Bir Samsunspor maçında ilk devre 2-0 geride soyunma odasına girdik. Bana soyunma odasına girerken ‘bir soda şisesi bul’ dedi. Bende buldum. Onu soyunma odasında kırdı ve takımda kendine geldi. Maçı 3-2 kazandık.
Bana en çok emeği olan hoca ise Ersun Yanal’dır. Ona da buradan teşekkür ediyorum.

KRAL İSMİ NEREDEN ?

Krallık lakabım şöyle gelişti. Edirnespor’da oynarken 3 tane Mustafa vardı. Mustafa Türkmen, Mustafa Çapanoğlu ve ben. Mustafa Çapanoğlu bir gün dedi ki; sana ya Kaplan, ya Kral diyelim dedi. O günden sonra ismim Kral olarak kaldı.

KENDİ MUSTAFA’MIZA SAHİP ÇIKAMADIK !

Kendi Mustafa’mıza sahip çıkamadık. Ama başkasının Mustafa’sına sahip çıkıyoruz. Burada önemli olan kulübün yiyecek ekmeği, suyu, otobüsü yokken elini gelip taşın altına sokan bir teknik direktör var mı? Yok. Bu teknik direktörler o zaman neredeydi? Bu insanlar para oldu ya Mustafa Hoca gitsin de ben geliyim diyorlar. Geçen sene Mehmet Yiğiner bize görev verdi. Biz takımı kümede tuttuk. Biz çıktık aslanlar gibi işimizi yaptık. Ben hizmet için hiç bir zaman yok demedim. Benim Ankaragücü’nde Fatih başkan’a ve Faruk Başkan’a sonsuz saygım var. Kırıldıklarımı gün gelince başkan Fatih Bey’e anlatacağım. Bizim geçen sene yaptığımız iş ortada.

2012-2013 SEZONU

Takim çok zor durumdaydı. O sezon cesurca görev aldık ve zor maçlar oynadık. 9 maç seyircisiz oynadık. 29 puan topladık. Zor şartlardı. Transfer yasağı vardı. Aşağıdan bütün topçuları yukarı çıkardık. Sinan, Timur, Emre, Umut, Teoman, Kaan, Hasan, Gürkan, Volkan, Gökhan, Bayram vardı. 3-4 hafta daha olsa küme düşmezdik. Hakemlerinde etkisi oldu. 2.yarı Mehmet Yiğiner gelmişti. Yiğiner gelince oyuncuların parası verildi. Tabii bunda en büyük etken Ankaragücü’nün seyircisiydi. Ben bunu her zaman söylüyorum. Bizim taraftarımızın büyük desteği var. Ankaragücü’nün taraftarı olmasa takım amatöre kadar giderdi. Tabii Mehmet Yiğiner’in katkısı oldu. Bana göre Ankaragücü şimdi de emin ellerdedir. Hepsi Ankaragüçlüdür.

GEÇEN SEZONUN TRANSFERLERİ BENİM LİSTEM

Geçen sezonun devre arasında Mehmet Yiğiner beni Antalya’ya çağırdı. Bana ‘bu takımın Sportif Direktörü olacaksın’ dedi. Bende bunun üzerine Bayram Bektaş’ı aradım ve durumu anlattım. O da bana ‘Gel başımın üstünde yerin var’ dedi. Çarşamba gününe sözleştik. Ilk gün baktım idmana 8 oyuncu geldi, 2.gün 5 oyuncu gedi. Ben de Bayram’a ‘bir oturalım konuşalım’ dedi. Konuşamadık. Bunun üzerine Metin Akyüz’ü aradım Ben Ankara’ya dönüyorum çünkü burada başı bozuk bir ortam var dedim ve Ankara’ya döndüm. Ondan sonra Bayram Bektaş istifa etmiş. Başkanla görüştük göreve getirildim. Takımda kriz vardı. Para yoktu, Galatasaray maçında sağ bek bulamadık. İlhan’ı sağ bek oynattık. Ankara’ya döndük başkan transferi açacağım dedi. Transferi açtık. 9 yabancı bir de Cebrail vardı. 10 oyuncu aldık. Kitsiou, Sacko, Pazdan, Orgill, Boyd, Kulusiç hep benim getirdiğim oyuncular. Transferi açtık ve kümede kaldık. İçerideki İlhan, Sedat, Pinto bize çok katkı verdi. Zor şartlarda kümede kaldık.

HECTOR CANTEROS

Canteros’tan geçen sezon iyi verim aldık. Ama bu sezon o verimi alamadık. Antalya maçında sakattı Önemli bir oyuncuydu. Şu an ki kadroda olması gerekiyordu. Ben Ankaragücü yönetiminin yerinde olsa Canteros’u kadroda tutardım. Hector veya Oscar arasında bir tercih yapmak gerekirse Hector Canteros’u seçerdim.

ANKARAGÜCÜ VE GENÇLERBİRLİĞİ FARKI

Ankaragücü’nin taraftarı itici güç. Stada gidince müthiş destek veriyorlar. Stada gidip 20 bin taraftarı görünce sana da güven geliyor. Müthiş destekliyorlar. Hep kaos ortamı var. Ama oradaki atmosfer de çok farklı oluyor.
Gençlerbirliği’nde ise hiç bir zaman kaos yaşamıyorsun. Resmi kurum gibi. İşleyiş belli. Herkes kendi işini yapıyor. Dedikodu yok, laf yok, söz yok. Sabah gittiğinde yaptığın iş belli. Maç eleştirisi farklı olur. İlhan Bey’den gelen bir oyuncu profile de var. Oyuncu kültürü kulübe uygun. Murat Başkan tıpkı babası gibi. Murat Başkan ilk geldiğinden çok farklı. İşleyişi öğrendi. Çok temiz kalpli biri insan.
İkisi de farklı camia. Ama ikisi de çok güzel camialar.
Sezon başında Gençlerbirliği’nin başındayken Ankaragücü’nden oyuncu alacağımızı iddia ettiler. Ben 2 başkanla da konuştum. Söz verdik Ankaragücü’nden hiç bir oyuncu almayacağımızı söyledim ve almadık.

BU SEZON Kİ TRANSFERLER

Bu sezonki transfer döneminde Fatih bey ve Tamer Bey’e listemi vermiştim. Benim listemde bu sezon alınan oyunculardan sadece Atila Turan vardı. Alınan diğer oyuncular benim transfer listemde yoktu. Ben yabancı kontenjanı kaleciden yana kullanmayı düşünmüyordum.

HAMZA HAMZAOĞLU BENİ ARADI !

Biz ayrıldıktan sonra Hamza hoca ve Fuat hoca beni aradı. Fuat hoca ‘senin kurduğun takımın kaymağını biz yiyoruz’ dedi. Bende helali hoş olsun dedim. Bizim orada da bir şansszlığımız vardı. Oyun olarak ve transferler olarak doğruları yaptık. İyi oynadığımız maçları şanssız bir şekilde kaybettik. En son Murat Başka’na; ‘Başkanım kırılmadan ve darılmadan ayrılalım kan değişimi şart !’ dedim ve tazminat almadan ayrıldım. Murat Başkan’la da sürekli görüşürüm. O da bizim nasıl antrenör olduğumuzu biliyor. Gençlerbirliği’nde yine genç oyuncular kazandırdık. Rahmetullh Gençlerbirliği’nin geleceğini kurtarır, büyük katkısı olur. Arda Kızıldağ’ı da oynattım. Ben Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş veya Trabzonspor’un Başkanı olsam Berat Ayberk’i alırım. Berat çok farklı bir oyuncu. Her şeyi yapıyor. İlker, Oğün, Sami, Atalay var. Orada çok oyuncu var.

SPORANKİ ÖZEL...

BAŞKAN FATİH MERT'İN SPORANKİ'YE YAPTIĞI AÇIKLAMALAR...

LÜTFEN TIKLAYIN...

https://www.youtube.com/watch?v=qEp4agrM9Qw

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER