© Sporanki 2010

Özgür Durşen: “Yeni Arda’lar, İrfan’lar için çalışacağız”

Gençlerbirliği’nin altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Özgür Durşen, sosyal medyadan kendisine iletilen sorulara verdiği cevaplarla altyapıya bakışları ve çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. Durşen’in ifadelerini GHA derledi...

-Altyapıda yetiştirici kulüp olmanın gereklerini belirledik.

-Kulübün kültürünü bilen herkesçe dürüstlüğü ve bilgisi tartışmasız olan bir koordinatör (Seçkin Topçu) atadık.

-Dünyada uygulanıp başarıya ulaşmış metodları kendimize uyarlayarak yarışmacı gruplarımızda uygulamaya başladık. Analiz ve ölçümleri de uluslararası normlarla ölçmeye başladık.

-Yaş grupları için pozisyon bilgisi ve bireysel antrenman dahil eksiklerini tamamlayabileceği özel antrenmanlar hazırlıyoruz.

-Kulübün altyapı felsefesini hazırlıyoruz. Gençlerbirliği tarihi ve kültürünü de içeren futbolcu / veli etik değerler sözleşmesi hazırlıyoruz.

-Mevcut yönetim için değil Gençlerbirliği için bir müfredat yazıyor, olası yönetim değişikliklerinde ne yapıldığını raporlayabilecek, biz ya da başka bir yönetimin uygulamada zorluk çekmeyeceği bir sistem kuruyoruz. Çünkü en büyük sorunlar hep bu geçişlerde yaşanmış.

-Kulübün her kuruşunu dikkatli kullandırıyorum. Sponsorluk, belediye ulaşım destekleri ile altyapının giderlerini minimize etmeye çalışıyorum. Teknik ekipmanları yeniledik, analiz programı aldık.

-Bu veriler ışığında bir sistem ve formasyon belirleyip, belirli hücum ve savunma planlarını yaş gruplarına uygun olarak uygulamaya koyacağız.

-Bunun haricinde scouting çalışmalarıyla altyapıya yeni yetenekler kazandıracağız. Yeni Arda'lar İrfan'lar için çalışacağız.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER