© Sporanki 2010

Recep Karatepe imzaladı

Gençlerbirliği, Recep Karatepe ile imzaladı

 

Gençlerbirliği, teknik direktörlük görevine getirdiği Recep Karatepe ile resmi olarak 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

 

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Teknik Direktör Recep Karatepe ile 1+1 yıllığına sözleşme imzaladı. Kulübün Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılan imza törenine Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur, Futbol Şube Sorumlusu Harun Erol, yönetim kurulu üyeleri ve Genel Menajer Ali Ekber Düzgün katıldı.

 

OSMAN SUNGUR, “EN İYİ HOCAYI DA TAKIMIN BAŞINA GETİRDİK”

Trendyol 1. Lig'de geride kalan sezonda play-off'a kalma şansını son hafta kaybettiklerini hatırlatan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Osman Sungur, "Yönetime geldiğimiz ilk gün 'Gençlerbirliği'ni fabrika ayarlarına geri döndüreceğiz' diye söz sarf etmiştim. Bunun için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Recep hocamız Ankara'mızdan çıkmış, yetişmiş, kulübümüzde de bir süre görev almış çok değerli bir isim. Kendisi de fabrika ayarlarına dönme projemizin bir parçasıdır. Bu sene çok zor. Yukarıdan inenler de aşağıdan çıkanlar da zor takımlar. Gençlerbirliği'nin olması gereken yer her zaman Süper Lig'dir. Tesislerimizle, ismimizle, camiamızla aslında bir Süper Lig takımıyız. Kimse bizi 1. Lig takımı olarak görmüyor. En iyi hocayı da takımın başına getirdik. İyi bir transfer dönemi geçirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Genel kurulun zamanında yapılacağını ve öncesinde olağanüstü kongre düşünmediklerini aktaran Başkan Sungur, kulübün bütçelerini eski yönetimden kalan borçlara kullandıklarını dile getirerek, "Her gün kulübe borç, icra geliyor. Geçmişten maalesef kötü bir miras devralmanın dezavantajını yaşıyoruz. Bunlar aşamayacağımız konular değil. Geçen seneki takımı biz kurmadık. Suçlayıcı bir ifade kurmak istemem ama devre arası alınmış ve hiç oynamamış futbolcuların parasını ödedik." şeklinde konuştu.

Başkan Sungur bir soru üzerine Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşen Hacettepe 1945'le bütün bağlarını kopardıklarını ve Gençlerbirliği’nin başka pilot takım projesi olmadığını ifade etti.

İmza töreninde konuşan Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Harun Erol ise genç bir hocayla anlaştıklarını ve kendisine sonuna kadar güvendiklerini belirterek her zaman destek olacaklarına vurgu yaptı.

 

RECEP KARATEPE: "GENÇLERBİRLİĞİ BENİM İÇİN DOĞRU ZAMAN VE DOĞRU YER"

Gençlerbirliği'nin yeni teknik direktörü Recep Karatepe, doğup büyüdüğü şehirde çalışacak olmanın heyecanını yaşadığını vurguladı. Son olarak Teknik Direktör İsmail Kartal'ın yardımcılığını üstlenen Karatepe, "Tekrardan aşık olduğum şehre geri geldim. Buradan başlamak büyük bir heyecan. 20 yıldır antrenörüm. Ne zaman teknik direktör olacağımı soruyorlardı. Benim için doğru zaman ve doğru yer Gençlerbirliği. Bu başlangıç benim için çok değerli. Yönetimin enerjisi bana fazlasıyla geçti. Geçen sezon Süper Lig'de önemli bir dönem geçirdim. Daha soğumadan sıcağı sıcağına çalışmaya başlayacağım." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'ne layık bir futbol oynatacağını dile getiren Teknik Direktör Recep Karatepe, İsmail Kartal'la da Fenerbahçe'de çok önemli bir sezon geçirdiğini vurgulayarak, "İsmail hocama da teşekkür ediyorum. Bana çok büyük katkıları vardır. Onunla da konuştum, istişare ettim, iznini aldım. Bana çok destek oldu." dedi.

Teknik Direktör Karatepe, uygun oyuncu olursa Fenerbahçe'den de futbolcu alabileceklerini söyledi. Real Madrid'le UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Arda Güler'le bir dönem Fenerbahçe'de çalıştıklarını hatırlatan Karatepe, sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlerbirliği patenti alan oyuncaların davranışları çok önemlidir. Arda'nın buradan yetişip kupa kaldırması çok mutluluk verici. Umarım bundan sonra da kulüp olarak böyle oyuncular keşfetmeye, üretmeye devam ederiz. Arda, Türkiye'nin göz bebeği. Gençlerbirliği, Türkiye'nin oyuncu fabrikasıdır. Kulübün güçlü bir yapısı vardır. Bizim altyapımızdan çıkan oyunculara şans vermemiz lazım. Kesinlikle ileriki aşamada kendi oyuncularını yetiştiren kulüp olmaya devam edeceğiz."

 

ALİ EKBER DÜZGÜN: “PIRIL PIRIL BİR EKİP OLUŞTURMAK İÇİN ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ”

Değerli ve genç bir teknik adamı Gençlerbirliği’ne kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirten Gençlerbirliği Spor Kulübü Genel Menajeri Ali Ekber Düzgün, “Başkanımız Osman Sungur’un da dediği gibi bizler geleceğimizi planlamaya yeni yeni başlıyoruz. Gençlerbirliği güçlü bir vitrin buraya gelmek isteyen çok sayıda teknik adam, futbolcu var. Artıları çok fazla olan bir kulüp. Yıllarca sahip olduğu değerler yitirilmiş ve bu değerleri yeniden elde etmemiz gerekiyor. Her zaman için Gençlerbirliği denilince iki şey akla gelir. Bunlardan birincisi yetiştiricilik ikincisi ise keşfetme… Biz iyi bildiğimiz şeyleri tekrar iyi yapmaya sabırla devam etmeliyiz. Pırıl pırıl bir ekip oluşturmak için ortak akılla hareket ediyoruz.” şeklinde konuştu.   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER