© Sporanki 2010

Recep Karatepe: "Transfer konusunda dikkatli davranmaya çalışıyoruz"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe, kulübün medya ekibine açıklamalarda bulundu.

‘Kamp döneminde belki başka transferler de açıklayacağız’ ve ‘Taraftarımızdan tek beklentim kendi enerjileriyle kulübe olan taraftarlık aidiyetleriyle bizlerin yanında olmaları’ diyen Karatepe’nin açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde:

-Gençlerbirliği demek altyapı demek. Her oyuncusu değerli. İlk olarak geçen sezon kirada bulunan ve altyapı oyuncularımızla mesai yaptık. Buradan çıkartacağımız oyuncular bize değer katacak oyuncular. Yaklaşık 20 oyuncu ile çalışma fırsatı buldum. Hepsiyle ayrı ayrı kariyer planlamaları yaptık. Geçtiğimiz sezon kiralık oynayan bazı oyuncularımızı ikinci etap çalışmalarına da davet ettik.

-Ankara’da doğup büyüdüğüm için Gençlerbirliği’nin hem Ankara hem de Türk futbolu için önemini çok iyi biliyorum. Gençlerbirliği benim çok yakından takip ettiğim ve göz önünde bulundurduğum bir takımdı. Özcan Bizati döneminde yardımcı antrenör olarak geldiğimde zor bir dönemdi. Şu anda çok şey değişti mi dersek; Kültür aynı, yapılanma aynı. Belki bir ivme kaybetmiş olabilir ama biz bu ivmeyi daha yukarıya çıkarabilmek için bir genç ve tecrübeli oyuncularla kombinasyon yaparak takımı olması gereken seviye çıkarmak istiyorum.

-Bir futbol izleyicisi şunu görmek ister. Gol görmek ister, mücadele görmek ister. Bırakmayan, kazanmayı ön planda tutan bir takım görmek ister. Benim istediğim de bu. Daha önce bulunduğum ekiplerde de bunu gerçekleştirdik.

-Gençlerbirliği’nin yapısında ve genlerinde olan kuruluşunda bile Gençler’in isyanıyla kurulan bir kulüpten bahsediyoruz. O isyanı, o gücü gösteren bir takım yaratmak istiyoruz. Bu genleri alan kulübe olan aideyeti hisseden bir takım oluşturmak isteyen. Sahada mücadele eden, rakibe yakın oynayan, temaslı, sadece kazanmayı düşünen, kazanır veya kaybederken sahada gerekleri yerine getiren bir takım oluşturmak istiyorum.

-Transfer konusunda dikkatli davranmaya çalışıyoruz. Ülkedeki kulüplerin yapıları, bütçeleri herkesin bildiği bir durum. Bu yüzden hem kulübü zarara uğratmayacak hem de Gençlerbirliği kültürüne uygun isimler bulmak istiyorum. Bu nedenle detaylı inceliyoruz. Şu ana kadar olan transferlerimizin bu yapıya uygun olduğunu gördüm. Bundan sonraki yabancı, yerli ya da genç olarak dahil edeceğimiz isimler olabilir. Kamp döneminde belki başka transferler de açıklayacağız. Önemli olan kulübün yapısına ve bütçesine uygun olması. Transfer politikasını yönetimle bu şekilde yönlendiriyoruz.

-Gençlerbirliği taraftarı her zaman kendine özgü bir duruşu olan bir taraftar kitlesi. Bu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Son dönemde yönetim ve taraftar gruplarının aldığı ve beni çok mutlu eden kararla bir tribünde ‘tek ses tek yürek’ olarak bize destek verecek olmaları, bizi motive etmeleri bakımından başarımızdaki en büyük etkenlerden birisi olacak. Taraftarımızdan tek beklentim kendi enerjileriyle kulübe olan taraftarlık aidiyetleriyle bizlerin yanında olmalarını istiyorum. Bu da bize çok büyük katkı sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER