© Sporanki 2010

RedBullNeymarJr’sFive’taen iyi sokak futbolcuları belli oluyor

Dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu NeymarJr’ın ismiyle düzenlenen RedBullNeymarJr'sFive heyecanında final zamanı geldi. Kıyasıya mücadelelere sahne olan Gaziantep, Sivas, Çanakkaleve Denizli’deki elemelerin ardından Türkiye’nin en iyi 8amatör sokak futbolu takımı ve geçen yılın şehir finalisti olarak davet edilen(wildcard)üç takım dev finalde karşı karşıya gelecek. Finalistlerin 2021 şampiyonluğu için ter dökeceği RedBullNeymarJr'sFive’ta şampiyon 20 Kasım tarihinde Ankara’daki Türkiye Finali’nde belli olacak. Şampiyon olan takım ise Katar’da düzenlenecek Dünya Finalleri’ne giderek, Türkiye’yi temsil etme ve dünya şampiyonu NeymarJrEnstitisü’ne karşı oynama fırsatını yakalayacak.Sokakfutbolu heyecanıRedBullNeymarJr'sFive ile ilgili detaylı bilgiye www.redbull.com/neymarjr adresinden ulaşılabiliyor.

Şehirlerde futbol oynama fırsatı bulamayanlar ve geçmişin ruhunu özleyenler için geri dönen sokak futbolu turnuvası RedBullNeymarJr’sFive’ta en iyilerin belli olmasına sayılı günler kaldı. Brezilyalı futbolcu NeymarJr’ın adıyla düzenlenen RedBullNeymarJr’sFive’taGaziantep, Sivas, Çanakkale ve Denizli’de düzenlenen elemelerle 8 takım büyük finale adınıyazdırırken, 8 takımın yanı sıra 2020 yılında boy gösteren3 şehir finalisti takım da bu büyük finale davet usulüyle(wildcard) katılacak.TSYD ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile düzenlenen RedBull NeymarJr’sFive Türkiye Finali ise 20 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de  Ankara Gençlik Parkında gerçekleştirilecek. Türkiye Finali’nde şampiyonluğa uzanan takım Katar’da düzenlenecek Dünya Finalleri’ne giderek, Türkiye’yi temsil etme ve dünya şampiyonu NeymarJr Enstitisü’ne karşı oynama fırsatını yakalayacak.Sokak futbolu heyecanı RedBull NeymarJr's Five ile ilgili detaylı bilgiye www.redbull.com/neymarjr adresinden ulaşılabiliyor.

NeymarJr Enstitüsü nedir?

Dünya Finali’nde şampiyon olacak ekibin karşısına çıkacak olan NeymarJr Enstitüsü, Neymar’ın kurduğu kar amacı gütmeyen bir dernek. Başarılı oyuncunun çocukluğunu geçirdiği Praia Grande'de bulunan Enstitü, 7-14 yaşları arasındaki 2 binden fazla çocuk ve aileleri için barınma, yemek gibi birçok hizmetin yanında futbol gibi çeşitli spor ve aktiviteleri öğrenme ve yapma imkanı sağlıyor.

Gol yiyen, oyuncusunu kaybeder

Dünya çapında büyük bir kitleye hitap eden RedBullNeymarJr’sFive’a 18 ile 35 yaş arasındaki her oyuncu katılabiliyor. Herhangi bir cinsiyet sınırlamasının olmadığı turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor olması. Beşer kişiden oluşan takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

 20 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'de Ankara Gençlik Parkında başlayacak organizasyona tüm medya mensupları davetlidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER