© Sporanki 2010

Rıza Sümer: TFF'nin aldığı kararlar, sporun özüne, ruhuna ve koşullara çok aykırı

Rıza Sümer: TFF'nin aldığı kararlar, sporun özüne, ruhuna ve koşullara çok aykırı

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Kurucu ve 1980-95 dönemi Genel Başkanı, Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, salgın sürecinde, Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararların, sporun özüne, ruhuna ve koşullara çok aykırı bir şiddet olduğunu açıkladı.

Sümer açıklamasında şunları da dile getirdi.

“Futbol liglerinin seyircisizde olsa oynatılması, sporcuların, antrenörlerin, yöneticilerin, hakemlerin ve sağlık görevlilerinin sağlıkları açısından bir tehdit ve tehlike. Alınacak önlemler ise, sporun mücadele anlayışını ve etkisini yok edecek. Kulüplere çok büyük ekonomik yük getirecek. Dahası, izleyicisiz, taraftarsız maçlar, ilk yarıyı rakip sahada ve seyirci önünde oynayan ev sahibi takımlar için bir haksızlık, adaletsizlik olacak. Sonuçları da elbette bedensel ve ruhsal şiddet. Taraftarın, izleyicinin tribünlerden yayılan sesleri, spor müsabakalarının hayat damarlarından biridir. Bu damarlar, doğrudan sporcuların, yöneticilerin, hakemlerin ve antrenörlerin kulaklarına, yüreklerine bağlıdır.

Koşullara uygun en doğru kararlardan birisi, normalleşmenin biraz daha bekletilmesi, liglerin daha geç başlatılması, ne zaman başlarsa başlasın küme düşmenin kaldırılması ve sadece üstlerdeki sıralamanın belirlenmesinin sağlanmasıdır. Küme düşmenin kaldırılmaması, koşulların yarattığı sporda şiddeti daha da artıracaktır.

Tüm spor kulüpleri ve spordaki gönüllü kuruluşların, Federasyonun aldığı bu kararlara, şiddet dili kullanamadan karşı çıkması, düşme hattında olsun olmasın,aralarında örnek bir dayanışmanın kurulması, ömrünü sporda demokrasiye ve spor kulüplerine adamış bir insan olarak bekliyorum.

Amatör dallarda yer alan spor kulüplerine en az 5 biner lira nakit yardımı yapılmasını, köy ve mahallelerde, komşuluk ve dostluk ilişkilerini geliştirmek, salgının etkisini azaltmak, spor-sağlık ilişkisini anlatmak için spor yürüyüşleri ve hareketleri düzenlenmesini, gençlik, beden eğitimi ve spor politikası ile Bakanlık bütçesinin güncellenmesini tekrar öneriyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER