© Sporanki 2010

"Saha komiserlerine üvey evlat muamelesi"

"Saha komiserlerine üvey evlat muamelesi"

SPORANKİ YOU TUBE KANALIMIZA ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYINIZ...

https://www.youtube.com/channel/UCjqarF0On0fDnQQvXMSYshw?view_as=subscriber

Türk futbolunun isimsiz kahramanları, fedakar Saha Komiserleri pandemi arasından sonra oynanan maçlarda görevlendirilmedi. Koronavirüs tüm dünyada ve ülkemizde hayatı alt üst etti. Geçen yılın aralık ayından buyana tek derdimiz koronavirüsle mücadele oldu. Yaşamın her alanında virüsten korunmaya yönelik tedbirler uygulandı. Tüm etkinlikler, sosyal kültürel faaliyetler, spor müsabakaları durdu. Yaşadığımız yaklaşık üç aylık pandemik süreçte hayatı evlerimize sığdırmaya çalıştık.
Geldiğimiz süreçte hayat yavaş yavaş normale dönerken virüs tehlikesi devam etse de bir takım tedbirler alınarak etkinlikler yapılmaya başlandı.
Sporda da liglere verilen üç aylık aranın ardından TFF’nin aldığı kararla maçlar yeniden başladı. Pandemi arasının ardından oynanan maçlar koronavirüs salgınının yayılması ihtimali göz önüne alınarak maçlar seyircisiz oynanıyor. Sahadaki futbolcular dışındaki görevliler ise maske ve sosyal mesafe kuralları ve dezenfekte uygulamasıyla görevlerini yapıyorlar.
Alınan tedbirler uyarınca da maçlarda görevli olan herkes kovid 19 testinden geçirilip stada girişte de ateş ölçümü yapılıyor. Buraya kadar her şey olması gerektiği biçimde normal.
Amatörden profesyonel maçalara kadar tüm kategorilerde saha içinde maçın hakemlerine yardımcı görev olarak Saha Komiserleri bulunur. TFF’ye bağlı olarak her maç için bir Saha Komiseri görevlendirilir. Kapsamı büyük organizasyonlarda ise iki Saha Komiseri de görevlendirildiği olur. Pandemi süreci öncesinde prosedür böyleydi. Pandemi arasından sonra oynanan maçlarda Saha Komiserleri görevlendirilmemişti. Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan Gençlerbirliği – Konyaspor Süper Lig 27. hafta maçında Saha Komiseri görevlendirilmemişti. Saha Komiserleri çok fedakar, özverili ve görevini içten, samimi olarak yaparlar. Maç sürecinde oyun çizgisi dışında maçın sağlıklı bir şekilde tamamlanması için çaba harcarlar.
Şimdi TFF yetkililerine sormak istiyorum. Pandemi arasından sonra oynanan maçlarda Saha Komiserleri neden görevlendirilmedi? Maçta saha görevlilerinden, güvenlik görevlilerine ve emniyet görevlilerinden kulüp görevlilerine kadar yaklaşık 300 kişi görev yaptı. Bu kadar görevli içinde bir tane Saha Komiseri mi fazla geldi. Ben bunu doğru bulmadım. Burada Saha Komiserlerine ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum. TFF’nin Saha Komiserliğini kurumsal yapı olarak görmediği kanaatindeyim. Bu uygulamadan vazgeçilmeli. Daha önceki maçlarda olduğu gibi bundan sonra da her maçta Saha Komiseri görevlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

A.Cevat Uğraş / Anayurt Gazetesi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER