© Sporanki 2010

Salgına karşı Başkent'te Amatör dayanışma büyüyor

Salgına karşı Başkent'te Amatör dayanışma büyüyor

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı unutmayın...

https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

Anayurt Gazetesi'nden A.Cevat Uğraş'ın haberi... Koronavirüsle mücadele her alanda sürüyor. Tüm dünyayı etkileyen kovid 19 salgını hayatı olumsuz yönde etkiledi. Dünyanın en kalabalık, en hareketli ve renkli şehirleri adeta hayalet şehirler haline geldi. İnsanların toplu olarak gerçekleştirdiği bütün etkinlikler iptal edildi. İnsanlık tüm hayatı eve sığdırdı. Tüm branşlarda spor müsabakaları ve ligler iptal edildi ve sporcular antrenmanlarını evde yapar hale geldiler. Spor dünyası da bu salgından olumsuz etkilendi. Özellikle amatör spor kulüpleri zor bir sürece girdi. Bu zor günleri en az zararla atlatmak için hükümet, belediyeler ve kurumlar yardım kampanyaları düzenledi.

Ankara amatör ailesi de oluşturduğu Amatör Sporlar Dayanışma Grubu ile koronavirüsle mücadelenin dayanışma ile alt edilebileceğinden hareketle amatör spor camiasına “Haydi Ankara bugünler için varız” şiarıyla çağrıda bulunarak birlikte olma ve  dayanışma çağrısında bulundu.

Sporankara Metin Karagöz’le başlayan, Site Zaferspor Kulübü Başkanı Fatih Anaz’la birlikteliğe dönüşen, Volkan Yıldırımspor Kulübü Başkanı Volkan Yıldırım’la mücadeleye dönüşen  amatör sporlar dayanışma platformunun kısa öyküsüdür bu. Amatör Sporlar Dayanışma Grubu ‘nun  “Hazırla kolini gel beraber dağıtalım” çağrısına amatör spor kulüpleri olumlu karşılık vererek bu anlamlı dayanışmayı büyüttüler ve “bugün artık hepimiz varız” dediler. Amatör spor kulüplerinin dayanışması damla damla bir çığ gibi büyüdü.

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ

Dayanışma hareketini başlatan Sporankara  sitesi sahibi Metin Karagöz, amatör spor ailesinin çok güçlü bir aile olduğunu birlikte olduklarında, dayanışma içerisinde olduklarında her zorluğun üstesinden gelebileceklerini ifade ederek,

“Ülkemizin koronavirüs vahşetinden en çok etkilenen kesimlerden birisinin amatör sporlar olduğunu görüyoruz. Bu anlamda ‘’ BİZLER DE BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ ‘’ sloganımızla amatör sporlar dayanışma platformu çalışmalarımızı başlatmış olduk. İhtiyaç sahibi olan sporcularımız, sporcu aileleri, altyapı antrenörlerimiz ve diğer çalışan tüm spor emekçilerine katkı sağlamak hedefi ile yola çıkan bizler, bugün dayanışmanın büyümesinin sevinci içerisindeyiz. Ankara amatör spor ailesi olarak bir kez daha gördük ki biz çok güçlü bir aileyiz. Başkanından yöneticisine, futbolcusundan antrenörüne ve tüm diğer çalışan emekçilerine kadar bir bütünün parçaları olduk bugün. Gün birliktelik günüdür, gün beraberlik günüdür, gün olanın olmayana destek günüdür. Unutmayın, biz çok güçlü bir aileyiz. Korona vahşetini yenmeye, spor kulüplerimizin yaşamasına merhem olmaya, güzel günlere sözümüz var bizim. Bir kez daha ‘’ Haydi Ankara desteğe beraberce başarmaya var mısınız? Koronavirüsü birlikte yeneceğiz! Hazırla kolini gel beraber dağıtalım ‘’  Emeği geçen herkese, destek olan tüm güzel insanlara iyi ki varsınız, teşekkürler Ankara diyoruz” diye konuştu.

HAYDİ ANKARA TEK VÜCUT, TEK YÜREK TEK SES

Volkan Yıldırım Spor Kulübü Başkanı Volkan Yıldırım ise, “Bence bu adım Ankara   Amatör spor kulüplerinin bütünlük adına büyük bir aile olduğunu gösterecek bir adımdır. Kampanyanın başlamasına öncülük eden SporAnkaraorga, Karagöz Metin hocama ve bu kampanyaya destek veren herkese sonsuz teşekkürler. Haydi Ankara tek vücut, tek yürek tek ses. Bir koli de senden” çağrısında bulundu.

Site Zafer Spor Kulübü Başkanı Fatih Anaz da çok önemli bir dayanışma hareketi olduğuna vurgu yaparak,

“Koronavirüs salgını ile mücadelede spor kulüpleri olarak bizler de elimizi taşın altına koyup  birbirimiz için birşeyler yapmak gerektiğini düşündük. Bu süreçten en çok etkilenen kesim amatör spor kulüpleri olacak. SporAnkaraorga, Karagöz Metin hocama bu anlamlı dayanışmanın fitilini ateşlediği için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER