© Sporanki 2010

"Şampiyonluğu yaşamak istiyorum..."

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, üst ligi zorlayacak bir takım olmak için 5-6’sı ilk 11’de oynayacak en az 9-10 oyuncu transferi yapmaları gerektiğini söyledi.Kaloğlu, “Hedeflerim çok büyük” dedi. 

Kaloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

-Benim hedeflerim çok büyük. Avrupa'da eğitimler aldım. Türkiye'de de en iyi eğitimleri aldım. Hedefim gerçekten Avrupa, dünyanın sayılı liglerinde ülkemizi temsil etmek.

-Ekonomik sıkıntılar ve genel kurul süreciyle nedeniyle kadro yapılanmasında sorunlar yaşadık. Geçen sezondan 17 futbolcu ayrıldı. Bu sezon şu an 2'si kaleci, toplam 7 oyuncu geldi. Tabii ki ekonomik anlamda zor günler geçiriyoruz.

-Bu süre zarfında konuştuğumuz birçok oyuncuyu maalesef kadromuza katamadık. En az 9-10 oyuncu daha almamız gerekiyor. Bunlarının 5-6'sı ilk 11'de banko oynayacak oyuncular olmalı.

-Geçen sezondan kalan yabancı oyuncularımız var. Onlardan genel anlamda pek verim alamamıştık, yollarımızı ayırmayı düşündüğümüzü kendilerine tebliğ ettik. Takım arıyorlar, yabancı kontenjanını açamamamız elimizi kolumuzu bağlayan nedenlerden biri.

-Oyuncularımız, hazırlık maçlarında çok iyi emareler gösterdi. Bu sezon farklı formasyonları 3-5-2, 3-4-3 gibi dizilişleri deniyoruz. Maçtan maça da strateji ve diziliş değiştiren bir antrenörüm.

-İdeallerim var, hedeflerim çok büyük. Bu sezonla alakalı en büyük hedefim, play-off'a oynayan bir takıma sahip olup play-off'u zorlamak ve oradan çıkmak, ilk 2'den de olabilir. Olmuyorsa bu sene iskelet kadroyu kurmak, bir sonraki sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olmak.

-Açıkçası şampiyonluğu yaşamak istiyorum. Bu konuda da kendime güveniyorum. Tabii kulübümüzün içinde bulunduğu şartları da göz ardı edemeyiz. Elimizdeki kadroyla şu an küme düşmeyiz, normal şartlarda bu kadro yapımızla play-off'la küme düşme arasındaki bir yerde dururuz.

-Gençlerbirliği'nin yeri bana göre kesinlikle bu lig değil. Gençlerbirliği'nin Süper Lig'de üst sıralara, Avrupa kupalarına oynaması, altyapısından milli oyuncular çıkarması, bunları da dünya piyasasına taşıması gerekir. Bu da plan ve proje gerektirir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER