© Sporanki 2010

Serkan Aydın’dan önemli açıklamalar!

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın, Taş Mektep YouTube kanalında ‘Doğru Maça’ programında açıklamalarda bulundu. Diğer haberlerimizdeki açıklamalar haricinde derlediklerimiz şu şekilde:

-(Opsiyonlu sözleşmeler hakkında) Devreyi 7 puanla takıma transfer zor iş. Bir futbolcu da bu durumda 3-5 aylık sözleşme imzalamaz. Kendini riske atıyor. Gelenlerin hepsi opsiyonlu sözleşme ile gelmiş.

-Takım küme düşerse tek taraflı fesih hakkı vardı. Düşsek bu bedeller ödenmeyecekti. Denize düşen yılana sarılır misali, ligde kalalım moduyla ne istenirse verilmiş. Bunu ligde kalmanın bedeli olarak görmek lazım.

-Oyunculara teklif var ama verdiğimizi veren yok. Belli meblağları vererek göndermemiz gerekecek. İstediğimiz oyuncuları almak için bunları göndermemiz gerek. Ben, devre arasında 22-23 transfer yerine 8-10 transfer yapar ama daha fazla bütçe harcardım.

-Biz, hocamızla takımın yapısını, taktiğini, stratejisini belirledik. Transfer sürecinde alakalı alakasız herkes yorum yapıyor. Yönetim stratejiyi belirlesin gerisini biz hallederiz. Geçenlerde oyuncu alacağız. Neden bunu alacağız deniyor? Transferde ses istemiyorum. Bütçe istiyorum. Varsa ona göre, yoksa ona göre yol alalım.

-Başkana 6 transfer yapmayacaksan hiç yapma dedim. Ben 2 transferle zaten ligde kalırım. 6 transferi yaparsın o zaman hedefe oynarız. Yoksa boşa para harcamaya gerek yok.

-Ligde para harcamaya göre 60 milyon küme düşmemeye, 80 milyon küme düşmenin biraz üstü, 80-100 milyon play-off zorlar, 120 milyon play-off oynar, 150-200 milyon harcayan da şampiyonluğa oynar bir görüntüde.

-Bize 70-80 milyon bütçe verirseniz Süper Lige’e çıkma hedefimiz var. Maharet bütçeyi iyi kullanabilmekte. Bu seneyi fırsata çevirmeliyiz. Sıkıntılı çok takım var. Mütevazi bir takımla ilk 4-5’e oynayabiliriz. Bu sene böyle bir şansımız var ve bunu kaçırıyoruz.

-7 yıllık planlama yapıyorum. 8 yılında Avrupa’ya düzenli gidecek takım düşünüyorum. Daha önce de gideriz ama Bursa, Eskişehirspor gibi oluruz. Takımı ligde tutacağımda dair ilk geldiğimde söz vermiştim. Ben bu takımı Süper Lig’e oradan da Avrupa’ya götüreceğim. Bu takımın yeri buraları.

Hücumda 3 hedef!

Gençlerbirliği Futbol Şubesi Sorumlusu Serkan Aydın, transferde Yatabare’nin yanına hızlı hücum oyuncusu olarak hedeflerinin Amilton, Dicko ve Kayode olduğunu açıkladı.

Taş Mektep YouTube kanalında ‘Doğru Maça’ programında transferle ilgili konuşan Serkan Aydın’ın ifadeleri şu şekilde:

-Doğrudan oynayabilecek 6 isim düşünüyoruz. Stoper, 2 sekiz numara, forvete hızlı bir isim ve kanata isimler. Bu oyuncular gelirse play-off hedef olur gelmezse hedef kümede kalma olur.

-Alternatiflerimiz arasında Dicko, Amilton ile Kayode var. Yatabare sırtı kaleye dönük oynuyor. Onun benzer alternatifi Oltan’ı aldık. Yanlarına hareketli forvet lazım. Geriden 8-10 oynayan hızlı bir adam lazım. Yatabare, hatır için diğer tekliflerin çok altına geldi.

-Kayode, Sivasspor’da 2 sene önce 1 milyon 300 bine oynuyordu. Ben şimdi 200 binden pazarlığı başlattım. Benim bütçelerim bunlar. 400-500 çıkıp da veremem. Sinan Osmanoğlu, savunmada ilk düşündüğümüz isim.

-Mete Kaan ve Enes ile irtibatımı hiç kesmedim. Eyüpspor başkanı hiçbir yere göndermeyi düşünmüyor. Mete Kaan bizimle olmak için mücadele veriyor. Enes takımında düşünülmezse oturur buraya getiririz.

Derleyen: GHA

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER