© Sporanki 2010

Serkan Balcı: “Ligde kalırsak şampiyon olmuş gibi oluruz”

Serkan Balcı: “Ligde kalırsak şampiyon olmuş gibi oluruz”

Arkadaşımız Didem Çam'a konuşan Osmanlıspor yardımcı hocası Serkan Balcı, “Ligde kalırsak şampiyon olmuş gibi oluruz” dedi. 

Ligin ikinci yarısına galibiyetle başlayan mor-sarılı takımın genç antrenörü Serkan Balcı, “Üretkenliğimizi artırdığımız takdirde, hangi takım gelirse gelsin en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Bu sene ligde kalırsak eğer şampiyon olmuş gibi oluruz” dedi

Osmanlıspor’un yardımcı antrenörlerinden Serkan Balcı, TFF 1’inci Lig’in 19’uncu haftasında sahasında konuk edecekleri Keçiörengücü maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu. Geçtiğimiz hafta Boluspor karşısında çok iyi mücadele ettiklerine vurgu yapan Balcı, ligde kalmaları halinde kendilerini şampiyon olmuş gibi hissedeceklerini söyledi.

“BOLU’DA HERKESE ÖRNEK OLDUK”

Ligin ikinci yarısına güzel bir başlangıç yaptıklarını dile getiren genç çalıştırıcı, “Bilindiği gibi transfer yasağımız var. O yüzden kamp döneminde biraz sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ancak bu belirsizlikte bile takımımız devre arası çok iyi çalıştı. Boluspor rakibimizdi ve kaybettiğimiz takdirde bizim için çok kötü şeyler olabilirdi. Bolu’da çok iyi mücadele ettik ve herkese örnek olduk. Takımdaki arkadaşlarımız, ‘Düşmeyeceğiz, biz bu ligde varız’ dedi. İnşallah, mücadelemiz bu şekilde devam eder. Dolayısıyla ligin ikinci yarısı bizim için çok iyi başladı. Önümüzde, Keçiörengücü maçı var. Baktığımızda iki takımın da sıkıntıları olduğunu görüyoruz. Ancak, inşallah bu maçta bizim açımızdan her şey çok güzel olur. İyi mücadele ettiğimizde defansif anlamda problem yaşamıyoruz ama hücumsal anlamda üretkenliğimiz daha az oluyor. Üretkenliğimizi artırdığımız takdirde, hangi takım gelirse gelsin aynı mücadeleyi vereceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

“AYNI BİLİNÇLE HAREKET EDERSEK LİGDE ÇOK RAHAT KALIRIZ”

Ligde kalabilmeleri için çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen Serkan Balcı, “1-2 oyuncumuz cezalı ya da sakat olduğunda yerine oynayabilecek oyuncu sayımız çok az. Baktığımızda takımda ağabeylik yapacak birkaç oyuncu var. Diğerleri, 19-20 yaşında. Takım henüz tecrübesiz ama maçlara çıkarak onlar da o tecrübeye sahip olacak. Çok iyi çalışacağız. O yüzden çalışmaktan başka alternatifimiz yok bizim. Eğer takımımız, 2-3 ay sabredip çok iyi performans gösterirse nerelerde olacağının farkına varırsa sonuç istediğimiz gibi olur. Aslında, bu durumun da farkındayız. Çünkü, çok iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Eğer bu bilinçle hareket etmeye devam edersek bu ligde çok rahat kalırız. Bizim için takımın bu sene ligde kalması, şampiyon olması gibi bir şey olur” diye konuştu.

“TARAFTARIMIZIN OLMAMASI BİZİM İÇİN AVANTAJ”

Bu zorlu süreçte, takımdaki genç oyuncuların kötü etkilenmemesi adına taraftarın olmamasının bir avantaj olduğunu söyleyen yardımcı antrenör Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Takımımız, taraftarımızın olmamasına alıştı. Aslında taraftarın olmaması bizim açımızdan avantaj. Sonuçta genç bir ekibe sahibiz. Küme düşme yarışında taraftarın olmasını, yaşanacak olan baskıyı, genç oyuncularımız kaldıramayabilirdi. Haliyle bu süreçte stresi taşımak da kolay değil. O yüzden bu durum bizim için avantaj diye düşüyorum.”

RÖPORTAJ: DİDEM ÇAM 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER