© Sporanki 2010

Sezonlar değişiyor, hakemler değişmiyor!

Aynı hakem benzer senaryo!

Gençlerbirliği’nin Kocaelispor karşısında duraklama anlarında bulduğu ancak iptal edilen gol geçtiğimiz sezonun son haftasını hatırlatırken başrolde yine hakem Yasin Kol ve VAR hakemleri vardı.

Geçtiğimiz sezonun son haftasında play-off mücadelesi veren Gençlerbirliği, Tuzlaspor karşısındayken duraklama dakikalarında tartışmalı bir gol yemişti.

Kaleci Ertuğrul’un çıktığı hava topu mücadelesi sonrasında top ağlara gitmiş, maçın hakemi Yasin Kol golü verdikten sonra VAR kontrolü sonrasında da kararının arkasında durmuştu.

Gençlerbirliği Kulübü bu gelişmenin ardından MHK’ye yazı yazarak Yasin Kol ve VAR hakemlerine yaptırım uygulanması istediğini kamuoyuna duyurmuştu.

Tüm bunlara rağmen yeni sezonun ilk maçına da Yasin Kol atanırken, maçın duraklama anları tartışmalı bir karara sahne oldu. Kocaelispor ceza sahası ön çizgisine yakın bir bölgede yaşanan hava topu mücadelesi sonrasında Nalepa önüne düşen topu güzel bir vuruşla ağlara gönderdi. Maçın yardımcı hakemi Yatabare’nin ofsaytta olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırırken Yasin Kol da yardımcısına uydu. Daha sonra VAR’dan pozisyonu bir kez daha izleyen Yasin Kol, hava topu mücadelesinde Sinan Osmanoğlu’nun faul yaptığı gerekçesiyle gol kararı vermedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER