© Sporanki 2010

Sponsor resmen "Otokar"oldu

Gençlerbirliği, yeni sezonda forma göğüs reklamı için Otokar ile sponsorluk anlaşması imzalandığı açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Otokar, Gençlerbirliği Futbol A Takımının

Yeni Sezon Forma Göğüs Sponsoru Oldu

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Türk futbol tarihinin en eski kulüplerinden Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün 2024-2025 sezonu Futbol A Takımının forma göğüs sponsoru oldu.

Türkiye’nin öncü otomotiv ve savunma sanayii şirketi Otokar, Türk sporuna verdiği desteği sürdürüyor. Kuruluşundan günümüze farklı alanlarda Türk sporunun destekçisi olan Otokar, 101 yıllık geçmişe sahip ve "mektepli" kimliğiyle tanınan Gençlerbirliği Spor Kulübü ile iş birliği yaptı. Otokar, Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün 2024-2025 sezonu Futbol A Takımının forma göğüs sponsoru oldu.

Sadece Ankara'nın değil, tarihi ile Türkiye'nin en köklü kulüplerinden biri olan Gençlerbirliği formasının göğsünde yer alacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, iş birliğinin sponsorluğun ötesinde bir anlam taşıdığını ifade etti. Özüner; "Gençlerbirliği ile iş birliğimiz sadece sponsorluk değil, aynı zamanda bir değerler ortaklığı. Topluluğumuzun kurucusu merhum Vehbi Koç'un fahri başkanlarından biri olduğu Gençlerbirliği'ni desteklemekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyet ile yaşıt, köklü camia kültürü ve ülke futboluna kazandırdığı yüzlerce genç oyuncusuyla Türkiye Futbol Liginde 'mektepli' kimliği kazanan Gençlerbirliği'ne başarılar diliyoruz" dedi.

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün basın ve medyadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çolakoğlu, kulübün yetiştirici ve yarışmacı olma özelliğini devam ettirmek adına çok değerli olduğuna inandıkları bu işbirliğinin aynı zamanda geçmişten gelen bir gönül bağı ve adanmışlık hikayesi olduğunu ifade etti. Çolakoğlu ayrıca, altyapısında binlerce gence hizmet eden kulübün sadece iyi sporcu değil, aynı zamanda iyi insan da yetiştirmek hedefi ile öne çıktığını vurguladı.

OTOKAR HAKKINDA

(BIST: OTKAR) 1963 yılında kurulan Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunmaktadır. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan şirket, Türkiye’nin önde gelen ticari araç ve savunma sanayisi üreticisi olarak ticari araç alanında otobüs ve hafif kamyon; savunma sanayisi için çeşitli tiplerde taktik tekerlekli ve paletli zırhlı araçlar ile kule sistemleri üretmektedir. Otokar’ın geniş ürün ailesi, beş kıtada, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 75’ten fazla ülkede kullanıcılarıyla buluşmaktadır. Şirket, kullanıcılarına daha yakın olmak, onların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere Fransa, İtalya, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kazakistan olmak üzere beş ülkede iştirak şirketleri kurmuştur.

Otokar, 15 yıldır aralıksız olarak Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası ünvanını korumaktadır. Sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak amacıyla alternatif yakıtlı otobüsler konusunda çalışmalarını sürdüren şirketin Türkiye’nin ilk hibrit otobüsü, ilk elektrikli otobüsü ve ilk akıllı otobüsünde imzası bulunmaktadır.

Savunma sanayisi kara araçları alanında her türlü araç ve platformun tasarımı, geliştirilmesi ve sistem entegrasyonu konularındaki uzmanlığı ve deneyimiyle ön plana çıkan şirket 40’tan fazla dost ve müttefik ülkeye savunma sanayisi ürünleri ihraç etmektedir. Otokar, savunma sanayisinde global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, AR-GE ve teknoloji transferi kabiliyetleriyle de fark yaratmaktadır. Otokar, ilk ağır sınıf insansız zırhlı aracından ilk özgün 8x8 zırhlı aracına kadar Türkiye’nin öncü kara araçlarına imzasını atmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER