© Sporanki 2010

Süper Ligde küme düşüp geri çıkarılan ilginç takımlar var...İşte o takımlar

Süper Ligde küme düşüp geri çıkarılan ilginç takımlar var...İşte o takımlar

Süper Lig'de pandemi nedeniyle küme düşmenin kaldırılması sonucu Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor ligde kaldı ve 2020-21 sezonunun 21 takımla oynanmasına karar verildi. Peki daha önce Türkiye'de 'özel koşullarla' düşürülmeyen takımlar oldu mu?

İşte Ajansspor'da Salih Manav'ın hazırladığı ilginç haber: 

Süper Lig'de sezonu son 3 sırada tamamlayan Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı karar doğrultusunda düşürülmedi.

2020-21 sezonunda ligin 21 takımla oynanmasına hükmedilirken, bu sayının 22'ye çıkarabileceği de yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle ligde düşmenin kaldırılması, akıllara daha önce özel durumlar neticesinde lige tutunan veya lige çıkarılan takımları getirdi.

Ankaragücü
Bu sezon TFF'nin kararıyla ligde kalan Ankaragücü, 1980-81 sezonu sonunda ise İkinci Lig'den 1. Lig'e yükseltildi. O sezon Türkiye Kupası'nı kazanan sarı lacivertliler, dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, “başkent ekibinin” Birinci Lig'de yer alması gerektiği düşüncesinden hareketle çıkarılan kanunla lige çıktı.


Bursaspor
1985-1986 sezonunda Türkiye Kupası'nı müzesine götüren ancak küme düşen Bursaspor, mahkeme kararıyla ligde kaldı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Bursaspor'un Türkiye Kupası'nı kazanmasından dolayı Birinci Lig'de oynaması gerektiği yönünde karar verdi.

Karşıyaka
1963-64 sezonunda Kasımpaşa'yı 4-1 yendiği maçta şike yapıldığı gerekçesiyle küme düşürülen Karşıyaka, Danıştay kararıyla 1966-67 sezonunda yeniden Birinci Lig'e yükseldi.

Bursaspor - Kocaelispor
1986-87 sezonunda Bursaspor ve Kocaelispor İkinci Lig'e düşerken, 1987-1988 sezonuna İkinci Lig'de başladı ve birer maç oynadı.

Fakat, Bursaspor'un bir önceki sezon ligde “şike yapıldığı” gerekçesiyle açtığı davayı kazanmasının ardından, dönemin başbakanı Turgut Özal'ın talimatıyla, hem Bursaspor hem de Kocaelispor yeniden Birinci Lig'e alındı. Fikstürlerin düzenlemesi ile lig yeniden oynandı.


Şekerspor - Denizlispor
1967-1968 sezonunda Ankara ekibi Şekerspor Danıştay kararıyla Birinci Lig'e alınırken, 1984-1985 sezonunda ise Denizlispor yine Danıştay kararıyla Birinci Lig'de kalmıştı.

Haber: Salih Manav - Ajansspor 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER