© Sporanki 2010

Tandoğan'a "Arif Peçenek Tesisleri" ismi güzel yakışır

Tandoğan'a "Arif Peçenek Tesisleri" ismi güzel yakışır

Ankaragücü’nün Tandoğan Tesisleri ile ilgili yaşanan güzel gelişme hepimizi mutlu etti. Süreci başından bu yana takip ediyorum. Önce kısaca süreçten bahsedelim. Ankaragücü Kulübü resmi başvuru ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına Tandoğan Tesislerindeki Sahanın yapımı için başvuruda bulundu. Bu istek bir kaç gün içinde ilgili müdürlükler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın onayıyla Belediye Meclisi’ne gönderildi. Belediye Meclisi de kararı hemen onayladı ve sahanın yapımı için ortada bir engel kalmadı.
Şimdi artık bir ihale süreci yaşanır ve daha sonrada saha yapılır. Bu işin içine tribün yapımı da dahil edilebilir mi onu bilmiyorum. Ama dahil edilse arada oda çıksa gerçekten çok iyi olur. Çünkü saha yapıldımı alt yapı maçları burada oynanacak ve ciddi taraftar desteği gerekecek. Zaten geçmişte de küçük de olsa bir tribün vardı. Şimdi biraz daha büyükce bir tribün yapılması uygun olur.
Belli mi olur bakarsınız A takımda orada hazırlık maçı filan oynayabilir. Her ihtimali düşünmek lazım. Hatta resmi maçlar için tribün altına soyunma odaları da yapılabilir.
Şimdi gelinen noktada Tandoğan Tesisleri için şuradayız. Mamak ve Altındağ Belediyeleri tesislerin fiziki durumumu düzenliyorlar. Büyükşehir Belediyesi’de saha zeminini sentetik olarak yaptıracak ve Tandoğan hak ettiği hale gelecek. Ki belki de geçmişten daha konforlu ve standartlara uygun bir hal alacak.
Tandoğan Tesisleri neden önemli?
Çünkü burası kulübün kalbi.
Çok eskiye gidersek Mehmet Altınsoy’un Ankaragücü Stadı’nı yıktığı günü dün gibi hatırlıyorum. Bir sabah dozerleri sokup sahayı kazmışlar ve futbol oynanamayacak hale sokmuşlardı. O günkü gazeteler halen elimde var.
Daha sonra Nurettin Çarmıklı başkan oraya mevcut tesisleri yaptı. Daha sonra Beştepe Tesislerinin yapılması ile tamamen alt yapıya tahsis edildi. Ancak son 5-6 yıl işlevini tamamen kaybetmişti.
Ankaragücü alt yapı takımları uzun yıllardır resmi maçlarını sağda / solda bulunan sahalarda yapıyor. İdmanlar zaten büyük sıkıntı.
Artık yeni dönem başlıyor. Fatih Mert yönetimi alt yapının önemini biliyor. Tamer Açar’da alt yapı hastası bir yönetici. Cengiz Paça’da göreve başladı. Bu insanların ilk işi Tandoğan’dan başlamak oldu. Görevdeki ilk işleri Tandoğan’a el atmaktı.
Şimdi bunun kaymağı yenmeye başlanacak.
Binalar yenilendi, saha ynilenecek.
İdari anlamda düzen sağlandı. Artık bundan sonra iş hocalara kalacak. Yetiştirecekleri oyuncularla yeniden takımı diriltecekler.
Peki son aşama ne? Tesislere isim.
Bence Tandoğan Tesislerine merhum Arif Peçenek hocamızın ismini vermemizin zamanı geldi de geçiyor bile.
Neden Arif Peçenek? Çünkü yetiştirdiği sayısız oyuncuyla kulübün ayakta kalmasını sağladı. Gökçek yönetiminden sonraki buhran döneminde, kadro boşaldığı anda alt yapı takımı sahaya çıkmış ve kulüp yaşamayı başarmıştı. Bu tesise “Tandoğan Arif Peçenek Tesisleri” ismi çok güzel yakışır. Hem Arif abimizin ailesi onore edilir, hem de merhumun ismi ölümsüzleşir.
Tandoğan’da eskiden olduğu gibi tribünde yüzlerce taraftarımızla birlikte izleyeceğim alt yapı maçlarını şimdiden sabırsızıkla bekliyorum.
VELİ AMCA’NIN KİTABI
Diğer bir önemli konu ise Veli Necdet Arığ’ın Ankaragücü tarihini anlattığı kitabı. Bu kitap çok özel bir kitap. Ama bulunamıyor. Ben bir çok kişiye verdim fotokopi çekerek kitabı çoğalttılar ve geri bana verdiler. Kitap geçen hafta TRT Spor’da yayınlanan Spor Kitaplığı programına da konu oldu ve tanıtımı yapıldı.
Ankaragücü’nün yeni yönetiminin kulüp için tarihi önemi olan işler içinde olduğunu biliyorum. Ama ilk fırsatta bu kitap düzenlenerek yeniden bastırılması ve taraftarımıza dağıtılması gerekiyor.
Önce Tandoğan’ı, sonra da kitabı bekliyoruz.
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER