© Sporanki 2010

Tandoğan'da neler oluyor? Ziyaret ettik, hocaları dinledik...

Ankaragücü kongresinde alt yapı sorumlusu hocalarımızla karşılaştık ve ayak üstü sohbet ettik.

Alt yapıyla ilgili  bir sürü bilinmeyen olduğunu, aynı zamanda başarılarının görünmediğini söylediler ve konuşmak için Tandoğan’a davet ettiler.

Seve seve gittik. Atilla Kiper’le hocalarımızı dinledik.

Futbol Alt Yapı Koordinatörü ve İdari Menajer Serdar Çiçek, Alt Yapı Scout Şefi Fuat Akyüz, Gençlik Gelişim Sorumlusu Kenan Öztürk ve Kaleci Departman Sorumlusu Şenol Karagöl, alt yapıyla ilgili bize önemli bilgiler verdiler.

Hepsinin ortak sorunu Tandoğan Tesislerindeki sahanın yetersiz kalması oldu.

Söylediklerini ana başlıklarıyla derledik.

Ankaragücü camiamıza kendimizi iyi ifade edenediğimizi düşünüyoruz. Biz aslında bütün alt yapı branşlarında başarılıyız. Reklam peşinde değiliz. Ama başarılar görülmedi. Bir tek U19 takımını ayrı tutuyoruz. Orada da biz alt yaş karagorisinden çocukları oynattık. Böylece tecrübe kazandılar. U19 başarılı olamadı, ama oyuncu kazandık.

U17 Grup şampiyonu oldu ve Türkiye ikincisi oldu.

U16 Grup şampiyonu oldu, Türkiye finallerinde son 16’ya kaldı.

U15 Grup ikincisi oldu, Türkiye finallerinde son 16’ya kaldı.

U14 Grup ikincisi oldu, averajla finallere gidemedi.

Biz her yaş katagorisi için sistemimizi kurduk. A takıma oyuncular yetiştiriyoruz. Oyuncularımız gözde. Bir çok kulüp bizden oyuncu istiyor. Ama vermiyoruz.

Tandoğan’a DATA sistemi getirdik. Kurumsal bir yapı oluşturduk. Biz buradan gitsek bile, tüm oyuncularımızın verileri ve bilgileri burada kayıtlı. Biz olalım veya başka birisi olsun, isteyen istediği zaman tüm oyuncuların bilgilerine ulaşabilir.

Bu veriler arasında Atletik Performans bilgilerinden, oyuncuların sezon boyunca antreman yaptıkları saat bilgilerine kadar her şey var.

Bizim alt yapıda en büyük sorun saha sorunu. Tek sahada çalışıyoruz. Antreman 22.00’de bitiyor. Çocuklar gece 12’de evine varıyor. Bu konuda sıkıntımız çok büyük.

Alt yapımızda potansiyel çok büyük. Başka illerden daha çok talep geliyor. Bir yaş grubunda 500 oyuncu geliyorsa, 400 tanesi başka şehirden.

Toplam 53 oyuncu aldık, bunları 47 tanesi bonservissiz. Sadece 6 tanesine bonservis ödedik. Ödenen rakam sadece 65 bin TL.  

Alt yapıda bir tarikat yapılanması olduğu söylentisi tamamen yalandır.

Gambiya’dan gelen oyunculara henüz lisans çıkarmadık.  

U17 finalinde VAR’da Mete Kalkvan vardı. Haksız kararlar verdi, şampiyonluğumuz gitti. Sesimizi duyramadık.

A takım kadrosunda şu an 3 oyuncumuz var. Arda Doğan, Miraç Şimşek ve Hasan Nazarlı. Kaleci durumuna göre Görkem Cihan’da kampa katılabilir.

Ayrıca yine alt yapı patentli Atakan Dama, Sıraç, Arda Ünyay ve Fatih Demir A takımla çalışıyorlar.

Bizim bir tane geçiş takımı olarak kullanacağımız pilot takımı olması gerekiyor.

Bizim bu sezon 5 gençlik geliştirme takımımızdan 3 tanesi finallere gitti. Bizden çok sadece Galatasaray var.

Burada bir maden var. Biz bunu işlemeye çalışıyoruz.

Temmuz 2023 / Mayıs 2024 arasında 12800 oyuncu ve 129  takım taradık. Bazı oyuncuları 2 ayrı hoca, ayrı zamanlarda izledi. Verdikleri puanlardan diğerinin haberi olmadı. Tarama konusunda çok titiz davrandık.

HABER: ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER