© Sporanki 2010

Taşkın Aksoy: “Bizim için fikstür yeni başlıyor”

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Taşkın Aksoy, Ostim Radyo’da yayınlanan ‘Atila Kiper’le Futbol’ programının yayın konuğu oldu. Aksoy’un açıklamalarından derlediklerimiz şu şekilde:

-Gençlerbirliği’nin tüm maçlarını takip ettim. Genç bir takım. Genç oyuncularla çalışmayı severim. Transfer yasağı olmasa bu kadar genç futbolcumuz olmayacaktı kadroda. Onları geliştirmeye çalışacağız.

-İki zorlu maç yaptık. Fikstür benim açımdan biraz zorlu geçti ama böylesi daha iyi oldu. Hatalarımızı gördük. Bu sınavdan skorlar hariç iyi çıktığımızı düşünüyorum. Genel olarak analize baktığımızda iyi şeyler de yaptık.

-Önümüzde Adana, Manisa gibi maçlar var. Buralardan puanlar bekliyoruz. Bizim için fikstür yeni başlıyor. Aynı iştahı, mücadeleyi gösterir, bazı şeyleri daha iyi yaparsak iyi sonuçlarla çıkacağımızı düşünüyorum.

-Gol bölgesinde sıkıntılar çekiyoruz. Topu 1. ve 2. bölgeden ileriye taşımakta sıkıntımız yok. Ön hatta istekli arzulu oyuncularımız var ama sonuca yansıtamıyoruz. Geçen sene kümede kalmanın en büyük sebeplerinden birisi Sandro Lima’ydı. Öyle bir futbolcu şimdi olsa sıkıntı yaşamayız.

-İlk 11’deki oynayan futbolcularımız iyi. Formda olurlarsa her takımla başabaş oynayabiliriz.

-Belyaev sakatlığını atlatmış görünüyor. Umarım toparlar ve bize opsiyon olur.

-Sakatların yerine doldurmak bizim zor oluyor. Musa ve Muhammed sakattı. 3-4 sakatımız olursa işimiz çok zorlaşır.

-Dmytro’nun bir sakatlığı var. Maçta daha önce oyundan alsak belki ilk golü yemeyebilirdik. Metehan ve Muhammed’in hafif sıkıntıları var. Serdarcan ishal oldu. Musa ve Belyaev yeni antrenmanlara başladı.

-Diyadin döneminden sistemsel olarak büyük bir fark getirmedik. 4-3-3’e devam ediyoruz. Beklerin biraz görevini değiştirdik. Orta sahanın ortası aynen devam ediyor. Ben biraz daha pasa dayalı oynamaya çalışıyorum. Şu anda bazı oyuncuların form durumu biraz farklı sadece.

-Geçen sene Kayserispor ile kupa finali oynadım. Bu statüde kupada bir şey hedeflemek imkansız. Alt lig takımları hep deplasmanda. Geçen sene imkansıza yakın bir başarı yakaladık. Bazı genç oyuncularımızı kupa maçında değerlendirip göreceğiz.

-2019’da geldiğimde altyapı işliyordu ama doğaçlama işliyordu. Yeni bir sistem getirdik. Çok da güzel gidiyordu. Pandemi araya girdi ve 1.5 yıl kaybedildi. Seçkin Hoca ile altyapının eskisi gibi olma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

-Sürekli tesislerdeyim. Alt yaş gruplarının antrenmanlarını izliyorum. Çok iyi yetenekler var. Ben bu konuda geleceğimizin iyi olacağını düşünüyorum.

-Transfer yasağı olan Karabük, Eskişehir, Bursa gibi takımların durumları ortada. Bizim altyapımız iyi işlemiş ki hala bir iddiamız var.

-Adanaspor karşısında deplasman olmasına rağmen hedefimiz 3 puan olacak. Hücum hatları kaliteli görünüyor. İyi kapatmamız gerekiyor. Takım savunmamızı iyi yaptığımız düşünüyorum. Üçüncü bölgede üretken olursak 3 puanla dönebiliriz.

-Oyunculara şu dönemde biraz fazla bilgi yükledim. Reaksiyon göstermeleri 1-2 hafta sürebilir. Samsunspor maçından sonra Keçiörengücü maçına kadar geçen sürede de artılarımız oldu.

-Ben her zaman geleceğe umutla bakarım. Takımın gücü ve kapasitesini biliyorum. İyimserim.

-Türkiye’deki algı, hoca zıplamazsa, bağırmazsa hocaya iyi bakılmıyor. Hocanın takıma müdahale yeri hafta içi antrenmanlardır. Ben Alman ekolünden geliyorum. Daha sakin bir tavrım var. Elbette maçta önemli bir şey görürsem müdahale ederim.

-Taraftar şundan emin olsun. Elimizden geleni yapıyoruz. Tuchel, Favre, Schmidt nasıl çalışıyorsa biz de aynı şekilde çalışıyoruz. Kloop, ilk sezonunda Dortmund ile düşüyordu. Her hocanın zamana ihtiyacı var. Eleştiri tabi ki olsun ama yapıcı olsun.

-Eksiklerimiz var. Eksiklerimizi bildirdik. Kadro derinliği oluşturmak gerek. Ama daha beklemek lazım. Bu esnada ilerleme gösteren isimler olabilir. Zafer Göktuğ’u ilk kez oynattık. Gayet de iyi oynadı.

-Kaleye takviye lazım. Übeyd’den memnunum ama bir isim daha gerek. Gökhan ve İlker’den patlamayı bekliyorum. İstekliler ve iştahlılar.Lewandowski de ilk sezonunda gol bulmakta zorlanmıştı.

-İki maç kaybet düşme hattındasın, iki maç kazan play off hattındasın. Gerçekçi olmak lazım. Transfer kapalı. İlk hedefimiz ligde kalmak. Bir gelişim gösterir ve transferi açabilirsek başka hedeflerden söz edebiliriz.

Kaynak: Gençlerbirliği Haber Ajansı 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER