© Sporanki 2010

Teniste dev organizasyon Türkiye'de yapılacak...

Türkiye 2024 Davis Cup Gençler Finalleri ve Gainbridge Billie Jean King Cup Gençler Finallerine Yeniden Ev Sahipliği Yapacak

 

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) 2024 Davis Cup Gençler Finalleri ve Gainbridge Billie Jean King Cup Gençler Finalleri'ne Antalya Belek'in ev sahipliği yapacağını açıkladı.

 

Dünya Gençler Şampiyonası olan Davis Cup Gençler Finalleri ve Gainbridge Billie Jean King Cup Gençler Finalleri 2021 ve 2022 yıllarının ardından bu sene de 11-17 Kasım 2024 tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi'deki toprak kortlarda oynanacak.

 

Finallerde 16 erkek ve 16 kız takımı mücadele edecek. Finalist takımlar müsabakaların ilk üç gününde round robin gruplarında oynayacak. Bir tatil gününün ardından, takımlar son üç gün boyunca 1.'den 16.'ya kadar olan final pozisyonlarını belirlemek için üç karşılaşmada daha yarışacaklar. Tüm takımlar yedi gün boyunca altı karşılaşmada mücadele edecekler.

Gençler kategorisinin en prestijli turnuvası olan Davis Cup Gençler Finalleri ve Gainbridge Billie Jean King Cup Gençler Finalleri'nde önceki yıllarda kazanan takımlarda Rafael Nadal (İspanya, 2002), Ashleigh Barty (Avustralya, 2011), Felix Auger-Aliassime ve Denis Shapovalov (Kanada, 2015), Iga Swiatek (Polonya, 2016), Carlos Alcaraz (İspanya, 2018) ve Coco Gauff (ABD, 2018) gibi tenisin zirvesinde yer alan oyuncular mücadele etti.

 

Avustralya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, Japonya, Kore Cumhuriyeti, ABD ve Türkiye Gainbridge Billie Jean King Cup Gençler Finalleri’ne katılmaya hak kazanan takımlar arasındadır.

 

Çin Taipei, Hong Kong Çin, Japonya, Kazakistan, Meksika, ABD ve Türkiye Davis Kupası Gençler Finalleri’ne katılmaya hak kazanan takımlardır.

 

Diğer ülkeler aşağıdaki eleme etkinliklerinin tamamlanmasının ardından elemelere katılmaya hak kazanacaklar:

 

Afrika Elemeleri 16-20 Temmuz - Billie Jean King Cup Juniors için bir takım ve Davis Cup Juniors için iki takım.

Avrupa Elemeleri (Avrupa Yaz Kupası Finalleri) 5-7 Ağustos - her turnuva için beş takım

5-10 Ağustos tarihleri arasında Güney Amerika Elemeleri - Davis Kupası Gençler için iki takım ve Billie Jean King Kupası Gençler için üç takım.

 

ITF Başkanı David Haggerty yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Bu iki etkinlikte de oyunun gelecekteki yıldızları ülkeleri adına büyük bir gururla oynayacaklar. Bu yılki finallere Megasaray Tenis Akademisi'nde ev sahipliği yapacak olan Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz ve 2021 ve 2022'de burada düzenlenen mükemmel finallerde güzel anılarımız var. Önceki katılımcıların listesi uzun ve çok etkileyici ve eminim ki bu yılki oyuncular kendilerinden önce bu yarışmaya katılan yurttaşlarından ilham alacaklar.”

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş bu sene üçüncü kez Türkiye’de gerçekleştirilecek organizasyon için yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünya tenisinin genç yeteneklerinin mücadelesine sahne olacak Davis Cup Gençler Finalleri ve Gainbridge Billie Jean King Cup Gençler Finalleri'ne ev sahipliği yapacak olmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çatısı altında gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlarla dünyada en fazla uluslararası tenis turnuvası düzenleyen ülkelerden biri olarak global tenis arenasının önemli bir paydaşı haline geldik. Milli takımlarımızın da yer alacağı bu büyük organizasyonu her sene bir öncekinden daha ileri bir seviyeye taşımak adına Uluslararası Tenis Federasyonu ile iş birliğimizi sürdürüyoruz.”  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER