© Sporanki 2010

TSYD Kupası''nda Ankaragücü - Gençlerbirliği derbisi

MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynanacak olan 54. TSYD Ankara Kupası heyecanı bugün yaşanacak.

Eryamam Stadyumu'nda, saat 20.00'da oynanacak maç, TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

Karşılaşmayı 4 bayan hakem Gamze Durmuş Pakkan, Sevda Çayan, Kübra Çetinkaya ve Asen Albayrak yönetecek.

Her 2 takımda lig öncesi son durumlarını bu maçta görecekler. Teknik direktörler Mustafa Dalcı ve Metin Diyadin yeni transferleri sahaya sürecekler.

Bilindiği gibi Ankaragücü dün resmen transfer yasağını kaldırmıştı. 

Başkentin futbol şöleni olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin geleneksel futbol turnuvasında 54’üncü heyecan bugün yaşanacak. Başkent futbolunun 2 seçkin temsilcisi; Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçta, kupayı kazanmak için karşılaşacak. Bu sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek 2 takım, yeniden Süper Lig’e dönme hedefini gerçekleştirmeye çalışırken, zorlu maraton öncesinde en ciddi sınavını verecek. Federasyonun aldığı karar sonrasında, statlar kapasitelerinin yüzde 50 oranında açılırken, uzun bir aranın ardından Eryaman’daki derbi coşkusunu, yaklaşık 9 bin taraftar izleyebilecek.

 

GÖZLER YENİ TRANSFERLERİN ÜZERİNDE

 

2 kulüp, önemli isimlerle yollarını ayırırken, gözler yeni transferlerin üzerinde olacak. Sarı-lacivertli ekibin yenileri, transfer tahtasının açılmasının ardından bu maçta görev yapabilecek. A.Gücü, daha önce oynadığı 3 hazırlık maçında 2 beraberlik alırken, bir kez de kazandı. Gençlerbirliği ise çıktığı iki müsabakayı da kaybetti. 2 teknik adam, gelecek hafta başlayacak lig serüveni öncesinde, oyuncularının ne seviyede olduğunu bugünkü maçta net bir şekilde test edecek.

 

KUPAYI EN FAZLA KAZANAN İKİ TAKIM

 

Kupa ilk kez 1967’de düzenlenirken, şampiyonluğu A.Gücü kazandı. Son organizasyonda ise kupanın sahibi DG Sivasspor oldu. Başkent futbol rekabetinin öncüleri; A.Gücü ve Gençlerbirliği, bu kupayı en çok kazananlar olarak kayıtlara geçti. 2 takımın yanı sıra; Trabzon, Eskişehir, Bolu, Zonguldak, Malatya, Konya, Kayseri, İstanbul, Samsun, Ankara, OFTAŞ ve K.Karabükspor takımları da kupayı müzesine götürmeyi başardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER