© Sporanki 2010

TSYD Turnuvasının tanıtım toplantısı yapıldı

Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü arasında oynanacak UBK İnşaat 57. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası'nın basın toplantısı düzenlendi.

2 takımın teknik direktörleri ve oyuncuları, maç öncesi hedeflerini paylaştı.

Turnuvaya Gençlerbirliği ve Ankaragücü katılacak. Eryaman Stadı'nda 2 Ağustos Cuma günü oynanacak TSYD Ankara Kupası karşılaşması, saat 19.00'da başlayacak.

57. TSYD Ankara Şubesi Kupası’nda derbi heyecanı

Bu yıl 57.’si oynanacak olan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Kupası öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan TSYD Ankara Şubesi Asbaşkanı Orhan Kemal Erkılıç, MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe ile kupanın sponsoru olan UBK İnşaat’tan Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Karatepe ve futbolcular Ali Kaan Güneren ile Mikail Okyar açıklamalarda bulundu.

TSYD Ankara Şubesi Asbaşkanı Orhan Kemal Erkılıç, yine tarihi bir derbi mücadelesi ile sezon öncesi takımların son durumunun görüleceğini belirterek, şunları söyledi:

“Türk futbolunun iki önemli markası UBK İnşaat 57. TSYD Ankara Şubesi Kupası’nda karşı karşıya gelecek. Mücadele 2 Ağustos 2024 Cuma akşamı saat 19.00’da Eryaman Stadyumu’nda oynanacak. Bilet fiyatları kale arkası 100 TL, maraton 150 TL, kapalı 200 TL, VIP 400 TL, localar 600 TL olarak belirlendi. Takımlar kaleci dahil 10 oyuncu değiştirme hakkına sahip olacak ve mücadele berabere biterse doğudan penaltı atışlarına geçilecek. Ankaralı futbolseverleri bu özel maça bekliyoruz. Ayrıca bu yoğun spor gündemi içinde maçı TRT Spor’dan ve “tabii” uygulamasından sporseverlere canlı olarak yayınlayacak olan TRT ailesine teşekkür ederim.”

Gazeteciler yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Recep Karatepe de, “Çok iyi bildiğim, takip ettiğim bir kupa. Benim adıma özel bir organizasyon. Bir asrı geçirmiş, cumhuriyet ile yaşıt iki değerli kulübün maça çıkacak olması çok önemli. Sakatlığın yaşanmadığı, festival havasında Ankaralı futbolseverlere güzel bir şölen izletmek istiyoruz. İki takım kupayı daha önce 17 kez kazandı. Cuma günkü maçı kazanarak öne geçmek istiyoruz. Gönlümüzden bu geçiyor” dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Cihat Arslan da görüşlerini şöyle dile getirdi: “Ankara’da iki büyük takımın karşılaşması çok değerli. Takımlara değer katan rakipleridir. Rakipsiz kimse büyük değildir. Herkesin düşmez dediği bir takım küme düştü. Anadolu’da ‘Yiğit düştüğü yerden kalkar’ derler. Bunu başarmak istiyoruz. TSYD Ankara Kupası’nda yer aldığımız için kendi adıma çok gururlu hissediyorum. Bu maç bize değer katıyor. Sahada kazanmak istiyoruz, herkes kazanmak istiyor. Öncelik hem Ankara hem de camialar kazansın. Tabii ki kupayı biz de kazanmayı çok istiyoruz.”

MKE Ankaragücü futbolcusu Ali Kaan Güneren “Başkentin iki köklü kulübünün Süper Lig’de olmaması bizim için çok üzücü oldu. İnşallah seneye bu organizasyonu, iki takım da Süper Lig’de yer alırken yaparız” derken Gençlerbirliği oyuncu Mikail Okyar ise sezon öncesi kupada seyirciye güzel bir maç izletmek istediklerini söyledi.

UBK İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Karataş da böylesine tarihi bir organizasyona destek olmaktan büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

Toplantıya TSYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Gürgen ve Ali Kadıoğlu da katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER