© Sporanki 2010

Türk Telekom, Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam ediyor...

Türk Telekom, Avrupa'da yoluna emin adımlarla devam ediyor...

Başkent ekibi deplasmanda Aris’i 68-63 yenerek ikide iki yaptı.

Düşük skorlu ve savunmaların ön plana çıktığı mücadelede maalesef Vasilis Charalampopoulos’un dizinden sakatlığı moralleri bozdu. Maç boyu iki takım da çok kötü şut atsa da kritik anlarda potaya giderek bir şekilde üretimi sağladık. İsmet büyük fark yaratırken 13 sayıyla kariyerinin en iyi maçlarından birini oynadı. Brown 17, Charalampopoulos 15 ve Kyle Alexander 12 sayıyla çift haneye çıkan diğer isimler oldu.

Çok iyi başladığımız mücadelede Aris’e hiç kolay sayı şansı vermeyerek üstünlüğü erken ele aldık. İlk 7 dakikada sadece 6 sayıya izin verirken top da kaybetmedik. Düşük yüzdeli atmasak belki de maçı bu bölümde koparabilirdik. Yine de ilk çeyreği 21-13 önde tamamladık.

İkinci çeyrekte de düşük tempo ve kötü hücumlar izledik. Tempo yapamayan Aris hücumda çok zorlandı. Biz de dış atış sokamayınca skor tıkandı. İlk 4.5 dakikada rakipten sayı yemedik. Çeyrek sonunda toparlanan Aris farkı eritmeye başladı. Farkı tekrar çift hanelere çekince karşılaşmanın ilk yarısı 36-26 lehimize sonuçlandı.

İkinci yarının başında seyircisinin de hareketlenmesiyle Aris 11-2’lik seri yakalayarak tüm avantajımızı ortadan kaldırdı. Çok fazla top kaybı yapınca rakibe de engel olamadık. Heidegger’in kötü bir gününde olması da rakibin işine geldi. Bir türlü ritm bulamadığımız çeyreğin sonunda biraz toparlandık son çeyreğe 47-47 gidildi.

Son çeyrek başında Charalampopoulos’un sakatlığı canımızı sıktı. Dizinden temassız şekilde sakatlanan Yunan oyuncunun sakatlığı ciddi gözüktü. Savunmada zaman zaman o kadar iyi rakibi durdurduk ki kontrol bize geçti. İsmet’in çok ekstra isabetleriyle maç sonunda farkı 5 sayıya çıkardık. Faullerimizi de çok verimli kullandık. Son 20 saniyeye girilirken fark 3 sayıydı. Taktik fauller sonunda çizgiye Anthony Brown geldi hata yapmadı ve karşılaşmadan 68-63 galip ayrıldık.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER