© Sporanki 2010

Türk Telekom, Beşiktaş serisinde 1-0 öne geçti

Türk Telekom, Beşiktaş serisinde 1-0 öne geçti

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 ilk maçında dengeli başlayan karşılaşmada ikinci yarı farkı açan Telekom 89-78 kazanarak seride 1-0 öne geçti. Seride iki maç kazanan taraf bir üst tura yükselecek. İkinci maç ise haftaya Beşiktaş ev sahipliğinde oynanacak.

Telekom, TJ Campbell-Fall-Enes-Wiltjer-Johnson beşiyle Beşiktaş ise İsmet-Birkan-Djurisic-Gotcher-Oğuz ile karşılaşmay başladı. 97 doğumlu Enes Berkay Taşkıran, ilk kez Telekom formasıyla bir karşılaşmaya ilk 5'te başladı. Telekom formasıyla ilk maçına çıkan Kenny Kadji 10.46 dakika sahada kalırken 9 sayı-1 ribaund-1 blokla karşılaşmayı tamamladı.

 8-0 ile karşılaşmaya başlayan Telekom karşısında Beşiktaş ilk dakikalarda sayı bulamadı. Ancak 7-0 ile cevap vererek skorun açılmasına izin vermedi. İçeri topu taşıyarak basketi çıkaran Beşiktaş'a Telekom yayın gerisinden karşılık verdi. Son bölümde yakaladığı seriyle tekrar üstünlüğü eline alan Telekom, ilk çeyreği 28-23 önde tamamladı.
İlk çeyrekte Telekom 5 üçlük kaydederken Beşiktaş sadece 1 tane isabet kaydetti.

Telekom, rakibinin içeri iyi kapatsa da Beşiktaş Djurisic'le zor sayılar kaydederek rakibine cevap vermesini bildi. Bu dakikalarda yakaladığı seriyle farkı Telekom çift hanelere çıkardı (38-28). Beşiktaş'ın yaptığı basit hataları cezalandıran Telekom, farkı açmaya başladı. Hızlı hücumları faulle durduran Telekom, rakibinin ritm bulmasına izin vermedi. Son bölümde Gotcher ve Djurisic'le Beşiktaş farkı tekrar çekmeye başladı. İkinci çeyrek 45-42 Telekom'un 3 sayılık üstünlüğüyle geçildi.
İlk yarı sonunda Telekom'da Nick Johnson 11sayı, TJ Campbell 14 sayı Beşiktaş da ise Oğuz Savaş 12 sayıyla çift hanelere çıktı.

 Üçüncü çeyreğe üçlükle başlayan Beşiktaş skora eşitlik getirdi. Bu dakikaların dengede geçtiği karşılaşmayı Fall'ın smacı bozdu. Telekom rakibinin yaptığı basit top kayıplarını iyi değerlendirerek farkı çift hanelere çıkardı (59-49). Beşiktaş'ta İsmet Akpınar reklam alanına basıp kaydı ve oyuna devam edemeyerek kenara geldi. Kalan dakikalarda da farklı üstünlüğünü koruyan Telekom çeyreği 67-59 önde tamamladı.

Son çeyrekte Burak Can'dan skor bulan Beşiktaş, maçın içinde kalmaya çalıştı, ancak Telekom karşısında reaksiyon göstermekte zorlandı. Yakaladığı ritmi bu dakikalarda da sürdüren Telekom arka arkaya üçlüklerle farklı üstünlüğü korumaya devam etti ve karşılaşmayı 89-78 kazanarak seride 1-0 öne geçti.

Öne çıkanlar..
Türk Telekom: TJ Campbell 27 sayı-8 asist, Moustapha Fall 17 sayı-7 ribaund
Beşiktaş: Oğuz Savaş 12 sayı-10 ribaund, Toddrick Gotcher 16 sayı

Haber/Foto: Ece Aslı Ergez - Basket faul 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER