© Sporanki 2010

Türk Telekom çok rahat 87-75

Türk Telekom baştan sona önde oynadığı ancak kendisini rahatlatacak farka ulaşamadığı maçta Fethiye Belediyesi'ni 87-75 yendi.

Türk Telekom maça Baldwin-Muhammed-Dekker-Wiltjer-Eric beşi ile başlarken Fethiye maça Neal-Frazier-Cook-Caner-Atkins beşi ile başladı. 

İlk çeyrekte Türk Telekom adına Sam Dekker oyunu yöneten isim oldu ve ribaundu net aldığı anlarda hem rakip sahadaki boş takım arkadaşını buldu hem de savunmadan hücuma geçişleri çok hızlı sağlayarak kolay transition sayılarını buldu. Fethiye ise Baldwin'in Neal üstündeki etkili savunması nedeniyle Neal'ı oyuna sokmaya zorlansa da Cook ve Atkins ikilisi ile skor bulmaya çalıştı. İlk çeyreği Türk Telekom 24-17 önde geçti.

 

İkinci çeyrekte Erick Neal oyuna ağırlığını koymaya başladı ve üst üste bulduğu üçlüklerle momentumu Fethiye lehine değiştirdi. Neal'a Malik Abu da boyalı alanda eşlik edince Fethiye farkı 1 sayıya kadar düşürmeyi başardı. Türk Telekom bu anlarda krizden Kamar Baldwin'in sayıları ile çıkarken Sam Dekker ve Muhammed Baygül de ona eşlik etti ve Türk Telekom devreye 47-40 önde girdi.

 

Üçüncü çeyreğe de Sam Dekker'ın iyi oyunu ile başlayan Telekom ilk çeyrekteki görüntüsüne büründü. Çeyrek başında sahadaki beş oyuncudan da sayı bularak 10-0 seri ile başlayan Türk Telekom çeyreğin bitimine 6 dakika kala farkı 17 sayıya kadar çıkardı (57-40). Fethiye'yi krizden çıkaran isimler Erick Neal ve Elgin Cook ikilisi oldu. Bu ikilinin katkıları ile Fethiye çeyrek sonunda farkı 10 sayı bandına kadar indirdi. Sam Dekker'ın bulduğu son saniye basketi ile son çeyreğe 67-55 Türk Telekom üstünlüğü ile girildi.

 

Son çeyreğe Fethiye Cook'un etkili oyunu ile 8-0'lık seri ile başladı ve farkı 4 sayıya kadar çekti. Türk Telekom adına bu çeyrekteki ilk sayıları Kamar Baldwin üç sayılık basket ile buldu. Kalan bölümde Erick Neal ve Elgin Cook Fethiye'ye maçı kazandırmak için önemli katkılar verdi. Son 2 dakikaya 77-73 Türk Telekom üstünlüğü ile girildi. Ancak Türk Telekom Cook-Neal ikilisine izin vermedi ve Can Korkmaz-Sam Dekker ikilisinin üç sayılık basketleri ile perdeyi tamamen kapattı. Türk Telekom maçı 87-75 kazanarak sekizinci galibiyetini aldı puan tablosunda üçüncü sıradaki yerini korudu. Fethiye ise üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı ve üç galibiyette kaldı. 

Öne çıkanlar...

Türk Telekom: Kamar Malik Baldwin 19 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Muhammed Baygül 12 sayı, 2 ribaund, 5 asist, Sam Dekker 25 sayı, 9 ribaund, 6 asist, Kyle Wiltjer 17 sayı (1/6 üçlük), 5 ribaund, 3 asist

Lokman Hekim Fethiye Belediyesi: Erick Neal 26 sayı (6/11 üçlük), 4 ribaund, 10 asist, Elgin Cook 27 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Darion Atkins 10 sayı, 11 ribaund, 3 asist 

Kaynak: Basket faul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER