© Sporanki 2010

Türk Telekom'u Moustapha Fall galibiyete uçurdu. Tam 32 sayı !

Türk Telekom'u Moustapha Fall galibiyete uçurdu. Tam 32 sayı !

ING Basketbol Süper Ligi’nde Türk Telekom, deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ni Moustapha Fall’ın etkili boyalı alan performansı sayesinde rahat geçti: 72-87.

Fransız pivot; 32 sayı (15/17 saha içi isabet), 8’i hücum 15 ribaund ve 3 asistle maçın yıldızı oldu ve BSL için kariyer rekorunu kırdı. Kyle Wiltjer 20 sayı; RJ Hunter 13 sayı, 7 ribaund, 7 asistlik performansla Fall’a eşlik eden isimlerdi.

 Yakalanan fırsatlara rağmen yayın gerisinde ritim bulmakta zorlanan Türk Telekom 5/23’le üçlük kullanırken Ankara ekibi bunu 60 boyalı alan sayısıyla fazlasıyla telafi etti. Bahçeşehir Koleji 29/72 (%40) saha içi isabetle oynadı.

İlk yarı boyunca topu olabilecek en hızlı şekilde Moustapha Fall’a indiren Türk Telekom, boyalı alanda bire bir savunmayla var olmayla çalışan Bahçeşehir Koleji uzunlarını 2.20’lik pivota karşı zor duruma soktu. İki takımın da üçlük girişiminde bulunmadığı bu bölümde Cameron Clark ve Trae Young’ın içeri agresif penetreleri, ikinci şans sayıları Bahçeşehir’in maçtan kopmamasını sağladı.

İlk 9 dakika Fall’ın 16 sayısı sayesinde Telekom’un 16-26’lık üstünlüğüyle geçilirken devre sonunda içeriden 21/31’lik isabete ulaşan Ankara ekibi soyunma odasına 40-52 önnde girdi. Konuk ekip asistlerde de ciddi fark yarattı (6-16).

 

Maçın hikayesi ikinci yarıda da pek değişmezken driplinglerin bol, pas trafiğinin nispeten daha düşük kaldığı tahmin edilebilir Bahçeşehir hücumları RJ Hunter’ın önderliğindeki fast-breaklere zemin hazırladı. Zaman zaman ikili sıkıştırma ve alan savunması denese de pota altında Fall’u durdurma konusunda da aşama kat edemeyen ev sahibi ekip maç sonuna kadar rakibine yaklaşamadı. Karşılaşma Türk Telekom’un 72-87’lik galibiyetiyle sona erdi.

Haber / Foto: Basket faul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER