© Sporanki 2010

Türk Telekom umut veriyor. Hele biri var ki!

Türk Telekom umut veriyor. Hele biri var ki!


Ankara basketbolunun lokomotifi Türk Telekom, ING Basketbol Süper Ligi'nin 3.hafta maçında, ligin ortalama üstü kadrolarından birine sahip olan Bahçeşehir Koleji ile deplasmanda karşı karşıya geldi.
Basketbol Süper Ligi'nin ilk iki maçında, İstanbul'da Anadolu Efes'e 83-78 yenilen ve Ankara'da Darüşşafaka'yı 79-69 mağlup eden Türk Telekom, ligin 3. haftasında İstanbul'da Bahçeşehir Koleji'ni 97-88 mağlup etmeyi başardı.
Bahçeşehir Koleji maçının ilk yarısında Türk Telekom tarafında, mükemmele yakın bir takım performansı vardı sahada. Takım savunmasını, hücum oyunlarını ve top paylaşımını neredeyse eksiksiz yapan bir ekip izledik.
İkinci yarıda Türk Telekom'un oyunu biraz rölantiye alması nedeniyle Bahçeşehir Koleji skor olarak rakibine yaklaşsa da, son periyotta kaliteli isimlerinin yeniden devreye girmesiyle birlikte oyunu kontrol altına alan ve farkı koruyan Ankara temsilcisi, zorlu İstanbul deplasmanından galibiyet çıkarmayı başardı.
Dilerseniz, Bahçeşehir Koleji karşısında kritik bir galibiyet Türk Telekom'u biraz da oyuncu bazında değerlendirelim.
Türk Telekom'da, sezonun başından beri oyun kurucu pozisyonunda Tyler Ennis oynuyor. Hakkını yiyemem, üç maçtır vasatın üstünde oynuyor ama ben bir basketbol takımının koçu olsam, zorunlu olmadıkça Tyler Ennis'i oyun kurucu pozisyonunda oynatmam. Çünkü, kopuk kopuk oynayan ve devamlılığı olmayan bir oyuncu. Devamlılığı olmayan, maç içinde saman alevi gibi yanıp sönen bir oyuncu, Türk Telekom gibi büyük hedeflere oynayan bir ekibin oyun kurucusu olmamalı diye düşünüyorum. Geride kalan üç maçta idare etti ama, sezonun geneli için derin şüphelerim var.
Geçtiğimiz sezondan bu yana Türk Telekom bünyesinde forma giyen ve forvet pozisyonunda oynayan Kyle Wiltjer, takımın en önemli silahları arasında yer alıyor. Özellikle yayın gerisinden kullandığı üç sayılık atışlarda ustalaşmıs, bilekleri çok düzgün bir isim. Bahçeşehir Koleji karşısında da, kaydettiği 22 sayı ile takımının en skorer ismi oldu.
Sezon başında takıma katılan pivot oyuncusu Michael Eric, önceki yıllarda Darüşşafaka forması giymiş etkili bir oyuncu. Ancak, şahsi görüşüme göre Michael Eric pota altını tek başına domine edebilecek bir oyuncu değil. Hızlı hücumlarda veya set hücumlarında, diğer oyuncular tarafından beslenmesi halinde faydalı olabilecek bir oyuncu. Uzun vadede, Türk Telekom forması altında başarılı olacağına inanıyorum.
Bu sezonun yabancı transferleri arasında, sezon başından beri takıma en büyük katkıyı veren ve ayrı bir parantez açılması gereken oyuncu Amerikalı uzun forvet oyuncusu Sam Dekker.
Bahçeşehir Koleji karşısında attığı 20 sayı dışında, öyle faydalı hareketler yaptı ki, herhalde taraflı-tarafsız bütün basketbol severleri kendisine hayran bırakmıştır.Of of of! Komple bir basketbolcu. Şutları iyi,asist özelliği fevkalade gelişmiş,atletik özellikleri üst düzeyde olan,oynayan ve aynı zamanda da oynatan bir oyuncu. Bahçeşehir Koleji'ni tek başına yıktı desek, herhalde yalan söylemiş olmayız.
Sam Dekker, formunu bu şekilde artırarak devam ettirmesi halinde, Türk Telekom'dan daha yüksek bütçeli ve daha büyük hedefleri olan (Euroleague yada NBA) bir ekibe transfer olması işten bile değil.
Standartların üzerinde potansiyele sahip yabancı oyuncularından bağımsız olarak, yerli rotasyonuna katılan isimler de takıma cuk oturmuş gibi görünüyor.
Yerli rotasyonuna yeni katılan isimler arasında; son olarak Galatasaray Doğa Sigorta forması giyen oyun kurucu Can Korkmaz, Beşiktaş Sompo Sigorta forması giyen Samet Geyik ve Afyon Büyükşehir Belediye forması giyen Erdi Gülaslan gibi tecrübeli isimler var. Bu oyuncular, oynadıkları takımlarda hiçbir zaman seviye atlatan bir profilde olmamakla birlikte, süre aldıkları dakikalarda takımlarına gerekli enerjiyi verebilecek oyuncular.
Son oynanan Bahçeşehir Koleji maçında, özellikle Can Korkmaz ile Samet Geyik kattıkları enerjiyle Telekom'a hayat verdiler.
Ayrıca, geçtiğimiz sezon da Türk Telekom kadrosunda yer alan Muhammed Baygül, bu sezon da takımın yerli rotasyonunu oluşturan başarılı isimlerden biri olmaya devam ediyor.
Sonuç olarak Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji karşılaşmanın özellikle ilk yarısında oynadığı basketbolu sezonun geneline yayabilirse, sezon sonu ilham verici bir başarı yaşamaları çok muhtemel. Hem Türk Telekom, hem de Ankara sporunun böyle heyecan verici bir sürece çok ihtiyacı var.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER