© Sporanki 2010

Vasat oyun, vasat kadro

Vasat oyun, vasat kadro


2020-2021 Süper Lig sezonunun 2. hafta maçında, yeni teknik direktörü Mert Nobre yönetiminde ilk galibiyetini almak isteyen Gençlerbirliği, Ankara Eryaman Stadında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı.
İki takımın da oyun olarak birbirine üstünlük sağlayamadığı karşılaşmada, skor anlamında da bir üstünlük olmayınca, iki takım da bir puana razı oldu.
Karşılaşmanın geneline baktığımız zaman, çok iyi takım savunması yapan ve mücadele gücü yüksek ve hücum gücü çok yüksek olmayan bir Konyaspor vardı sahada.
Buna karşılık hücum kapasitesi son derece sınırlı, oyunda liderlik yapacak oyuncusu olmayan, yeni transferleri henüz takıma uyum sağlayamamış bir Gençlerbirliği izledik.
Kadro kapasitesine ve performanslarını değerlendirecek olursak, Gençlerbirliği'nin birçok defolu bölgesi karşımıza çıkıyor.
Herşeyden önce, Gençlerbirliği'nin topa yön verecek ve oyunu kuracak bir saha içi lideri yok. Zaman zaman, Daniel Candeias ve Giovanni Sio içe kat ederek pozisyon üretmeye çalışıyor ama, bu çabalar sonuçsuz kalıyor.
Yeni transfer Piris Da Motta, ilk maçında bir saha içi lideri görüntüsü vermedi bana. Savunmayı hiç düşünmeyen etkili bir hücum oyuncusu. Ama, asla lider özellikli bir oyuncu değil. Yani, formda bir Sessegnon gibi değil.
Sol bek bölgesinde, savunma yönleri fena olmayan, ama ofansif yönleri de hemen hemen hiç olmayan Halil İbrahim Pehlivan ve Polomat var.
Bence o bölgeye de, ofans ile defansı bir arada oynayan bir oyuncu gerekiyor.
Sağ bek pozisyonunda Mattias Johansson, şu an için alternatifsiz bir oyuncu. İskandinav kökenli oyuncular, göreve bağlılıklarıyla tanınan futbolculardır. Mattias da mutlaka bu tip bir oyuncudur ama, ofansif yönü fazla iyi olmayan stabil bir oyuncu gibi geldi bana. Yine de, ilk maçtan peşin hükümlü olmamak gerekiyor.
Gençlerbirliği yönetimi, transfer dönemi kapanmadan önce bu takıma mutlaka ve mutlaka bir santrafor transferi yapmak zorundadır.
Süper Lig gibi zor bir platformda, hele ki bu sezon 21 takımla oynanan bir ligde sakatlık nedeniyle 1 maç oynayıp 5 maç oynamayan bir futbolcu ile sezon bitmez. Bitse bile, sezon sonu kendinizi 1.Ligde bulursunuz!
O yüzden Gençlerbirliği yönetiminin, Stancu'yu yedekleyecek veya Stancu'nun da önüne geçecek bir santrafor transferi yapması kaçınılmazdır.
Öte yandan, Gençlerbirliği teknik direktörü Mert Nobre ile ilgili de birkaç cümle söylemek istiyorum.
Oyunu okuyamıyor. Maçın gidişatına göre, oyunun gerektirdiği hamleleri yapamıyor vs, vs, vs...
Tabiki bu durum, Mert Nobre'nin teknik direktörlük kariyerinin henüz başında olmasından kaynaklanıyor. Zaman içinde bu yönünü geliştirecektir.
03.09.2020 tarihinde yayınlanan "Gençlerbirliği'nde yanlış işler oluyor!" başlıklı köşe yazımda, Gençlerbirliği yönetiminin yeni sezon öncesi teknik direktör tercihini ve kadro yapılanmasını eleştirmiştim. Haklı çıktım.
Bu eleştirimin sebebi, Mert Nobre'nin henüz teknik direktörlük kariyerinin başında oluşu ve kadro planlamasının yetersizliğiydi. Objektiflik, gazetecilik ve yorumculuğun altın kuralıdır. Yetersiz bir takımı, şampiyonluk adayı gibi lanse edemeyiz! O yazımda da belirttiğim üzere, Gençlerbirliği-Mert Nobre birlikteliğinin çok uzun soluklu olacağını düşünmüyorum.
Aynı şekilde, bu takıma çok ciddi 2-3 takviye (Santrafor, sol bek ve stoper) yapılması gerektiğine inanıyorum.
Aksi takdirde, Kırmızı Karalar için bu sezon çok zor geçer ve sonu da hüsran olur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER