© Sporanki 2010

VİDEO | Ömürcan Artan: "Çalıştıkça başarı geliyor..."

Gençlerbirliği’nin genç oyuncularından Ömürcan Artan, kulüp YouTube kanalında taraftardan gelen soruları yanıtladı.

 

Bir taraftardan gelen takımın performansını nasıl değerlendiriyorsun sorusuna Ömürcan şu yanıtı verdi:

 

“Takım arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Bulunduğumuz konumdan memnun değiliz. Bazen iyi oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz puanlar oldu. Bu armaya bu ligin yakışmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü biz Süper Lig takımıyız. En kısa sürede toparlanıp, bu sene olmazsa seneye takımımızı Süper Lig’e çıkarmak istiyoruz.”

 

Genç bir futbolcu adayından gelen, “genç futbolculara ne gibi tüyolar vermek istersin?” sorusuna ise Ömürcan kendi deneyimleri üzerinden bir cevap verdi:

 

“Ben buraya amatörden 17 yaşında geldim. O dönemlerde futbolu bırakma noktasına bile geldim ama Gençlerbirliği’nden teklif aldım. Burada da zaman zaman yedek kaldım ya da kadroya giremedim. Küsmemek gerekiyor, çalışmak gerekiyor. Çalıştıkça o başarı geliyor.

 

Geçtiğimiz sezon A takımla kampa geldim sonra Hacettepe’ye gönderdiler. Üzülmedim diyemem üzüldüm ama benim için oynamak önemliydi orada oynayacağımı biliyordum. Burada oturmaktansa orada oynamak daha iyiydi. Sonra farklı gelişmeler oldu yeniden A takım kadrosuna dahil edildim burada da kendimi gösterdim. Oynamak, süre almak her zaman benim için daha önemliydi.”

 

 Avrupa’da Premier Lig izlediğini ve Liverpool’da oynama hayali olduğunu da söyleyen Ömürcan Artan, “Neden 27 numara giyiyorsun?” sorusunu da şu şekilde cevapladı:

 

“Doğum tarihimle ilgili. 27 Temmuz doğumluyum bu yüzden seçmiştim. Daha sonra Hacettepe’de bu forma numarasıyla iyi performans sergileyince uğur getirdiğine inandım, burada da 27’yi seçtim. Bu sezon değiştireyim mi diye düşündüm ama hem oda arkadaşım Metehan hem de taraftarlarımız 27 ile devam dedim, ben de devam dedim.”

 

Kadın futbolu ile ilgili bir kadın futbolcunun sorduğu soruyu da cevaplayan Ömürcan, Gençlerbirliği Kadın Futbol takımını da en kısa zamanda izlemek istediğini söyledi:

 

“Futbol güzel ve eşit bir oyun . Sadece erkekler için değil bu oyun. Negatif bir düşüncem yok elbette. Bizim de artık bir kadın futbol takımımız var. Sosyal medyadan takip ediyoruz. Orada da iyi işler oluyor. Umarım yakın zamanda fırsat olursa onları izlemeye , destek olmaya gitmek istiyoruz biz de.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER