© Sporanki 2010

Yapı Sektörünün Yeni Trendi Halı Saha Yapımı

Yapı Sektörünün Yeni Trendi Halı Saha Yapımı

Günümüz gençleri ve çocukları artık daha modern anlamda tasarlanmış, kullanışlı ve güvenli halı sahalarda zaman geçirmekten daha büyük keyif alıyorlar. Bunun için de pek çok kurum ve kuruluş ve hatta özel bireyler ve siteler dahi bünyesine halı saha katma yarışında. Ancak halı saha yapımı ciddi bir sektör olup basite alınmayacak kadar önemlidir. Halı döşeme ve tasarım firması araştırırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik firmanın üretici olduğu ve işini kalite standartlarına göre yaptığı olmalıdır. Halı saha yapımı sırasında izlenen uygulamalar ve yöntemler vardır ve firmadan firmaya farklılık gösterebilir. Yetkili ve profesyonel kişiler, halının döşeneceği yerde çalışmalar yaparak halının kurulacağı yerin uygunluğunu mutlaka kontrol etmelidir. Halı saha inşa edilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da halı saha kurulumunda proje başladığında ve tamamlandığında kullanılan malzemelerin özellikleri, dayanıklı oluşu ve uzun ömürlü oluşudur. Çünkü halı sahada onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce kişi koşuşturacak ve zemin döşemesi haliyle darbelere maruz kalacaktır. Kısa sürede deforme olacak halı saha kimsenin işine gelmez. Anahtar teslim bir halı işi oluşturmak için şirketin geçmiş projelerine bakarak şirketin güncel referanslarını da öğrenin. Çünkü yapay çim halı asla şakaya gelmez ve üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu. Hem üzerinde oynayanların sağlığını ve güvenliğini sağlamalı hem de kendisini her türlü darbelere karşı korumalıdır. Halı üretiminde ve halı saha yapımında tecrübe de önemlidir. Araştıracağınız firmanın daha önce oluşturduğu alanları araştırmalı, diğer halı sahipleri ile birebir görüşmeli, işletme bilgilerini toplamalı ve buna göre karar vermelisiniz.

Yapay Çim Halı Yapımı

Halı yapımı son derece önemli ve ciddi bir iştir. Burada halıyı döşemek, yapay çim halı yerleştirmek, döşenecek alanın hazırlanması, halı haricinde yer alması gereken çevre planlaması, giriş ve çıkış düzenlemeleri gibi, her türlü ayrıntılar üzerinde durulmalıdır. Halı saha döşenirken kullanılacak malzemenin kalitesi ve söz konusunda, firmanın döşemesini yapacağı malzemenin kalite standartları da önemlidir. Burada zaman geçirecek olan gençlerin ve çocukların sağlığının korunması adına her türlü ayrıntılar firmamız taradın fan hassasiyetle düşünülerek profesyonel halı sahaları üretilmektedir. İnşa etmek istediğiniz halı sahası ve eklentilerinin nereye yapılacağını belirleyin, kapalı halde bulunan bir iç saha mı yoksa dış mekanlarda mı istiyorsunuz bu çok önemlidir. Söz konusu sahanın güneş, kar, yağmur gibi her türlü dış etkeneler ve mevsimsel darbelere karşı dayanıklılığı önemli. Bu konuda da elbette halı saha maliyeti söz konusu olacaktır. Özellikle kapalı halı sahalarda en önemli olan konulardan biri de sahanın aydınlatma konusudur. Burada sahanın verimliliği için ışık sistemleri büyük önem taşıyor. Sahaya kurulacak aydınlatma panelinin iç mekana mı uygun yoksa dış mekana mı uygun buna da doğru karar verilmelidir. Sahada gölge olmaması ve oyunun rahat oynanması da önemlidir. Aksi takdirde bu alanda yeterinde verim elde edemezsiniz.

Halı Saha Maliyetleri ve Bakımı

İç ve dış mekan halı bakımı çok önemlidir. Çok fazla ve kısa sürede deforme olan sahalarda parçalanan halılar, halı saha maliyeti konusunda daha da ciddi rakamları ortaya çıkartır. Halı üreticileri genellikle suni çim kullandığından halı bakımı aslında oldukça basittir. Çok basit bir bilgi ile halınızın bakımını kolayca kendiniz yapabilirsiniz. Çünkü kullanılan suni çim çok bakım dostudur. Gerçek çim olsaydı çok daha zor koşullarda halı kaplı parkuru korumanız gerekebilir. Burada döşenen halı ya da suni çimin kalitesi ve kullanışlı olası kadar, halı sahanın diğer unsurlarında da son derece kalite aranır. Örneğin sahayı çevreleyen korkuluklar, kapılar, soyunma odaları, tuvalet ve duşlar ve hatta tribünler de büyük önem taşıyor. Sporcunun her türlü rahatı ve konforu için söz konusu tüm ayrıntıların en ince ve hassas şekilde düşünülmesi ve buna göre üretimin yapılması gerekiyor. Bu nedenle kalitesiz ürün kullanan, kalitesiz üreten ve bu alanda tecrübesi olmayan firmalarla iletişime geçerken dikkatli olun ve hatta iletişime geçmeyin. İlk bakışta makul bir fiyat gibi görünse de ileride katlanmak zorunda kalacağınız zorunlu maliyetlerle birlikte toplam maliyet çok artacaktır. En kaliteli ve en konforlu halı saha için Integral Halı Saha firmasından hizmet alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER