© Sporanki 2010

Yatabare’de düşüş var!

 

Gençlerbirliği’nin 37 yaşındaki Malili hücum oyuncusu Mustapha Yatabare, iyi başladığı sezonun son haftalarında performans olarak düşüş gösteriyor. 5 maçtır gol atamayan Yatabare, ligin en çok gol kaçıran 4. futbolcusu durumunda bulunuyor.

Gençlerbirliği’nde büyük umutlarla transfer edilen Mustapha Yatabare, ligde oynanan 14 maçta da ilk 11’de yer alırken 1200 dakika sahada kaldı ve 4 gol ile 2 asistlik skor katkısı sağladı. Ortalama 300 dakikada bir gol bulan Yatabare, son haftalarda düşüşe geçti.

Son golünü ligde son sırada bulunan Altay’a karşı atan Yatabare 5 maçtır gol sevinci yaşayamadı. Yatabare, 3. haftada Bodrum FK (penaltı), 5. haftada Eyüpspor, 7. haftada Manisa FK ve 9. haftada Altay maçlarında birer olmak üzere tüm gollerini Ankara’da attı.

Altay maçının 85. dakikasında gol sevinci yaşayan Yatabare 455 dakikadır golle buluşamıyor. Yatabare, son dönemde attığından çok kaçırdığı pozisyonlarla akıllarda kaldı. Malili golcü, ‘7 kaçan büyük fırsat’ ile bu alanda ligde 4. sırada bulunuyor.

Sofascore’un bu alandaki istatistiği de son haftalarda gelişmiş durumda. İlk 5 haftada 1 mutlak fırsatı değerlendiremeyen Yatabare, kalan 6 fırsatı son 9 haftada harcadı. 10 ile en çok gol kaçıran Kasongo’nun ligde 6, 9 gol kaçıran Tanque’nin 7 golü bulunuyor.

Gol üretmekte sıkıntı yaşayan Yatabare, son haftalarda isabetli şutlarda başarısız bir grafik çiziyor. Yatabare, son 4 maçta 1 kez isabetli şut (Keçiörengücü maçı) çekebildi. Yatabare, 14 maçın 6’sını kaleye isabetli şut çekemeden tamamladı.

Son maçlarda saha içinde zorlandığı gözlenen Yatabare’nin sezon için yüzde 51 olan pas isabeti ortalaması son iki maçta yüzde 36 (Keçiörengücü) ve yüsde 29 (Erzurumspor FK) oldu. Malili oyuncunun ikili mücadele kazanma ortalaması ise yüzde 48.

Takımın en çok kazanan isimlerinden olan 37 yaşındaki Yatabare ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzalanmıştı.

Kaynak: GHA 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER