© Sporanki 2010

Yeni bir Hacettepe geldi!

Gençlerbirliği Haber Ajansı'nın haberine göre; TFF 3. Lig’in yeni ekibi Türk Metal 1963 Spor adını Hacettepe A.Ş. olarak değiştirdi.

Hacettepe Spor ve Hacettepe 1945’ten sonra Türkiye liglerine bir Hacettepe ismi daha eklenmiş oldu.

Geçtiğimiz sezon Kırıkkale temsilcisi olarak 3. lige yükselen Türk Metal 1963 Spor, Hacettepe A.Ş. adını aldıktan sonra bu sezon maçlarını da Ankara’da oynayacak. İlhan Cavcav Tesisleri'ni kullanan kulübün adı önümüzdeki günlerde TFF’de tescil edilecek.

Türkiye’nin farklı futbol liglerinde mücadele eden 3 Hacettepe kulübün başkanlığını İlker Ceyhun Alyurt yürütüyor.

Gençlerbirliği'nin pilot takımı Hacettepe Spor 2021-22 sezonu sonunda amatör lige düşmüştü. Bu gelişmenin hemen ardından Kalecik Futbol Kulübü adını Hacettepe 1945 olarak değiştirerek İlhan Cavcav Tesisleri'nde faaliyetlerini sürdürdü. Hacettepe 1945'de 2 sezonluk mücadelenin ardından geçtiğimiz sezon amatör lige düştü.

Şu anda 1. Amatör Lig takımı olan Hacettepe Spor ise Sanayi Barbarosspor ismiyle kurulduktan sonra yıllar içinde Asaş Spor, Gençlerbirliği Asaş Spor, Gençlerbirliği Oftaş Spor isimlerini kullanmıştı.

Şu anda Bölgesel Amatör Lig’de bulunan Hacettepe 1945 ise Yeni Altındağ Belediyespor olarak kurulduktan sonra Altında Belediyespor ve Kalecik Futbol Kulübü isimlerini kullanmıştı.

Türk futbolunda Hacettepe adıyla olarak kurulan ilk kulüp ise çeşitli isim değişikliklerinden sonra şu anda 1. Lig’de Ankara Keçiörengücü adıyla mücadele ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER