© Sporanki 2010

Yeni bir zafer günü olsun !

Yeni bir zafer günü olsun !

Ankaragücü, Süper Ligin 22.hafta maçında Eryaman Stadı'nda galibiye arıyor. Başkent ekibi şampiyonluk adayı ekiplerden Fenerbahçe’yi konuk edecek. 20.00’de başlayacak olan maçı Mete Kalkavan yönetecek. 

Süper Ligde kalma mücadelesi veren Ankaragücü, Eryaman'daki talihsizliği bakalım bu hafta bitirebilecek mi?

Başkent ekibi kendi mekanında aylardır maç kazanamıyor. En son 29 Eylül'de oynanan Gençlerbirliği derbisinde gülen sarı - lacivertlilerin o tarihten bu yana Başkent'te yüzü gülmedi. Derbiyi 2-1 kazanan Ankaragücü aradan geçen zamanda bir daha Eryaman Stadı'nda kazanamadı.

Bu süre içinde oynadığı 7 maçta 3 beraberlik, 4 yenilgi aldı.

Ankaragücü’nde cezalı oyuncu bulunmuyor. Kaptan Korcan Çelikay sakatlığı nedeniyle kadroda yok. Michal Pazdan’ın tam anlamıyla düzelmese bile  oynayabilecek durumda olduğu öğrenildi.

Karşılaşmanın tüm biletleri dün akşam itibarıyla tükenmiş durumda.

Deplasmanda kayıp !

Süper Lig'deki son 2 maçında 5 puan kaybeden ve lider Demir Grup Sivasspor'un 4 puan gerisinde 6. sırada yer alan sarı-lacivertliler, Ankara'da tekrar galibiyetle tanışmayı hedefliyor.

İkinci yarıya Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir galibiyetleriyle başlayan Fenerbahçe, son iki maçında ise Trabzonspor'a (1-2) kaybedip, Aytemiz Alanyaspor'la (1-1) berabere kaldı.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çıktığı 2 maçta 4 puan alan MKE Ankaragücü ise 17 puanla 16. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe'de tek eksik Rodrigues

Uzun bir süre sonra tam kadro sahaya çıkmaya hazırlanan Fenerbahçe'de MKE Ankaragücü maçı öncesi Gary Rodrigues'in sakatlığı üzüntü yaşattı.

Hasan Ali Kaldırım'ın tedavisinin tamamlanmasıyla eksik futbolcusu kalmayan sarı-lacivertli ekibin dünkü antrenmanında bu kez Rodrigues sakatlık geçirerek MKE Ankaragücü maçında oynama şansını kaçırdı.

Deplasmanda 18 puan yitirdi

Fenerbahçe'nin bu sezonki deplasman performansı iç açıcı değil.

Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 11 dış saha maçında 4 galibiyet alabilen sarı-lacivertliler, 3 kez berabere kalıp, 4 kez de yenildi.

Bu sezon toplam 25 puan yitiren sarı-lacivertliler, bu kayıpların 18'ini deplasmanda yaşadı.

Başka bir değişle içeride ve dışarıda başarılı olamayan 2 takımın mücadelesini izleyeceğiz.

Ankaragücü’nün maça şu 11’le çıkması bekleniyor.

Ricardo  

Kitsiou, Kulusiç, Pazdan (Alihan), Pinto –

Lukasik, Stonojeviç(Sedat) –

Saba, Rodrigues, Michalak –

Orgill.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER