© Sporanki 2010

Yeni sezon öncesi Ankara basketbol takımlarının durumu

Yeni sezon öncesi Ankara basketbol takımlarının durumu

Yeni sezon öncesi Ankara basketbol takımlarının durumu
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi salgını nedeniyle, Mart ayında yarıda kalan Basketbol Süper Liginde yeni sezon 26 Eylülde start alacak.
Basketbol Süper Liginde mücadele eden tüm takımlar, TBF'nin belirlediği mali kriterler sınırlarında transferlerini gerçekleştirirken, Ankara'nın önde gelen kulüpleri Türk Telekom ve OGM Ormanspor da bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.
Ankara basketbolunun lokomotif kulübü Türk Telekom'dan başlayalım. Yeni sezonda Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi arenasında ter akıtacak olan Türk Telekom, sezona sözleşmesini iki yıl uzattığı koç Burak Gören ile başladı.
Telekom'un, Türkiye 1. Basketbol Ligine düştüğü 2.sezon takımın başına getirilen ve yeniden Süper Lig'e çıkartan Burak hoca, Ankara basketbolunun çok önemli bir değeri. Gerek beyefendiliğiyle, gerekse spor adamlığıyla örnek bir kişiliğe sahip olan Burak Gören'in, uzun yıllar Ankara basketboluna hizmet etmesini gönülden diliyorum.
Türk Telekom, yeni sezon öncesi son derece kaliteli 3 yabancı transfere imza attı. Bunlar; Amerikalı uzun forvet Sam Dekker, ülkemizde Fenerbahçe Beko forması da giyen Tyler Ennis ve Darüşşafaka Tekfen'den de bildiğimiz Michael Eric.
Uzun forvet pozisyonunda görev yapan (4 numara) Amerikalı Sam Dekker, şutu olan ve ayakları son derece hızlı olan bir oyuncu. Skorer guard pozisyonunda görev yapan (2 numara) Kanadalı oyuncu Tyler Ennis, ritmini yakaladığı zaman istikrarlı bir şekilde şut sokan ve takımına son derece katkı sağlayan bir oyuncu.
Pivot pozisyonunda görev yapan (5 numara) Nijeryalı oyuncu Michael Eric, serbest atışlarındaki sıkıntı ve orta mesafe şutu eksikliğine rağmen, pota altını domine edebilecek potansiyele sahip bir oyuncu. Üç yabancı transferinin de takımlarına ortalamanın üzerinde katkı sağlayacaklarına inanıyorum.
Türk Telekom'un yabancı transferlerinden bahsetmiş iken, takıma katılan yerli oyuncular hakkında yorum yapmamak haksızlık olur.
Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Sompo Sigorta'da yaşanılan bütün imkansızlıklara rağmen, bana göre son derece başarılı bir sezon geçiren ve takıma liderlik yapan Samet Geyik ve Galatasaray Doğa Sigorta'nın etkili alternatif oyuncularından Can Korkmaz da, 2020-2021 sezonunda Türk Telekom'un geniş kadrosunda yer alacak yerli isimler arasında yer alıyor.
Tüm bu yeni transferler ve takımda tutulan kemik kadronun varlığı ışığında, Türk Telekom'un sezonu puan cetvelinin 4. veya 5. sırasında bitireceğini ve Play Off 'ta da en kötü ihtimalle yarı final oynayabileceğini düşünüyorum.
Ankara basketbolunun bir diğer temsilcisi olan ve son yıllarda basketbola yaptığı yatırımlarla dikkat çeken OGM Ormanspor ise, Türk Telekom kadar yüksek bütçeli transferler yapmasa da, kendi bütçeleri oranında iyi transferler yaptı.
Tecrübeli ve genç oyuncuların entegre olduğu bir kadro oluşturan Ormanspor, özellikle yabancı oyuncuların seçiminde titiz bir politika izlemiş gibi görünüyor
Ligimizde daha önce Trabzonspor, Galatasaray ve Bahçeşehir Üniversitesi formalarını terleten ve bana göre ligimizin en keskin şutörlerinden biri olan Dwight Hardy, Ormanspor'un yeni sezon öncesi en önemli transferi olarak göze çarpıyor.
Yine, kendi bütçelerine uygun olarak gerçekleştirdikleri, bir dönem Darüşşafaka formasını terleten skorer gard ve forvet pozisyonlarında oynayan Stanton Kidd, Ormanspor'un iyi transferleri arasında yer alıyor.
Geçen sezon da takım bünyesinde yer alan, pivot oyuncusu Kikanovic orta mesafe şutu olan iyi bir uzun. Ancak o bölgeye, biraz daha atletik bir oyuncu alınamaz mıydı diye düşünmeden edemiyorum.
Ayrıca; Geçen sezon da kadroda yer alan Jamelle Hagins, Cevher Özer ve Kadir Bayram ile yeni transfer Erol Can Çinko gibi tecrübeli oyuncuların varlığı da, Ormanspor'un takım kimyası açısından büyük önem taşıyor.
Sonuç olarak Türk Telekom da, OGM Ormanspor da yeni sezon öncesi, kendi bütçelerine oranla gayet iyi kadrolarla yola çıkıyor.
Naçizane görüşüme göre Türk Telekom'un, en kötü ihtimalle play off yarı finali oynayabileceğini, Ormanspor'un ise sezonu küme düşme hattının biraz üzerinde tamamlayacağını düşünüyor, her iki takıma da başarılar diliyorum.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER