© Sporanki 2010

Yeni sezon, yeni umutlar... Rakip Kasımpaşa!

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Kasımpaşa ile karşılaşacak. 

İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda saat 19.15'te başlayacak maçı hakem Bahattin Şimşek yönetecek.

Tolunay Kafkas yönetiminde geride kalan sezonu 11. sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, yeni sezona iyi başlamak istiyor.

Teknik direktör Kafkas'ın görev vermesi halinde yeni transferler Renaldo, Cem Türkmen, Alper Uludağ, Gikiewicz, Efkan Bekiroğlu, Mert Çetin, Hayrullah Bilazer ve Bajic ilk kez sarı-lacivertli formayı giyecek.

Takıma yeniden dönen Tolga Ciğerci de şans bulması halinde 6 ay aradan sonra tekrar Ankaragücü formasıyla sahaya çıkacak.

İki takım arasında geçen sezon oynanan iki lig maçı 1-1 ve 0-0 beraberlikle sona ermişti.

CEPHAS TAMAM

Başkent ekibinin yeni transferi Renaldo Cephas'ın lisansı çıkarıldı ve takımın kafilesine dahil oldu. 

54.SEZONU

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunda mücadele edecek MKE Ankaragücü; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra lig tarihinin en fazla maça çıkan takımı unvanını elinde bulunduruyor. Ligin en tecrübeli kulüplerinden biri olan MKE Ankaragücü, sezonun ilk haftasında 12 Ağustos Cumartesi günü Kasımpaşa'yla deplasmanda oynayacağı maçla 66. sezonu yaşanacak Türkiye'nin en üst düzey futbol ligine 54. kez "merhaba" diyecek. Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra Süper Lig'de en fazla yer alan takım olarak dikkati çeken sarı-lacivertliler, 1746 maça çıktı.
 

İLK HAFTALAR ÜZDÜ 

MKE Ankaragücü'nün Süper Lig'e galibiyetle başladığı sezonun üzerinden 16 yıl geçti. Başkent ekibi, ilk hafta galibiyetini en son 2007-2008 sezonunda aldı.

Sarı-lacivertliler, Alman teknik direktör Hans-Peter Briegel'le başladığı sezonun ilk haftasında 11 Ağustos 2007'de Ankaraspor'u deplasmanda Yasin Çelik ve Ahmet Dursun'un golleriyle 2-1 yenmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER