© Sporanki 2010

Yeni yıl hediyesi MKE Ankaragücü'nden olsun !

MKE Ankaragücü yine 6 puanlık kritik bir maça çıkacak. 

Başkent ekibi Eryaman Stadyumu'nda oynanacak ve saat 16.00'da başlayacak maçta Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.

Karşılaşmayı İstanbul bölgesinden hakem Volkan Bayarslan yönetecek.

Ligde oynadığı 14 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan başkent ekibi, 12 puanla 18. sırada bulunuyor. Konuk ekip Yeni Malatyaspor ise 14 maçta 5 galibiyet 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle birlikte 20 puan topladı. 

Başkent ekibi maçı kazanırsa rakibiyle arasındaki puan farkını azaltma şansını yakalayacak.

Ankaragücü'nde cezalı oyuncu bulunmuyor.  Sakatlıkları buluna Tiago Pinto, Michal Pazdan ve Emre Güral kadroda bulunmuyor. Alper Potuk ise yine kadroda yok. Genç oyuncu Ender Aygören’de maç kadrosunda yer almadı.

Başkent ekibinin maça şu muhtemel onbirle başlması bekleniyor.

Ricardo- Kitiou, Atakan, Sarlija, Atila Turan- Voca- Saba, Lukasik, Çekiçi, Paintsil- Bolingi (Börven)

5.LİG MAÇI

MKE Ankaragücü ile Yeni Malatyaspor tarihlerinde 6, Süper Lig’de ise 5.kez karşı karşıya gelecekler. Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü daha önce 4’ü Süper Lig, 1’i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 5 karşılaşmada karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’si Yeni Malatyaspor, 2’si MKE Ankaragücü’nün üstünlüğüyle sonuçlanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım ilk olarak 2011 yılında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Grup aşamasında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü daha sonra 2018-2019 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 1-0 MKE Ankaragücü’nün üstünlüğüyle sonuçlandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 3-1 kazandı. İki takım 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynana karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 4-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-0 MKE Ankaragücü’nün üstünlüğüyle sonuçlandı.

RAKİPTE 2 ÖNEMLİ EKSİK 

Süper Ligin 15.haftasında sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor’a 3-1 mağlup olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yeni Malatyaspor’da, 16.haftada deplasmanda MKE Ankaragücü ile oynanacak olan karşılaşmada takım kaptanı Adem Büyük ile merkez orta saha oyuncusu Afriyie Acquah kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Süper Lig’de Yeni Malatyaspor formasıyla şuana kadar 11 karşılaşmada 910 dakika görev alan Adem Büyük, 7 gol kaydetti. Bu sezon 14 karşılaşmada bin 179 dakika görev alan Afriyie Acquah ise 2 gol attı. Sarı siyahlı takımın forvet oyuncusu Benjamin Tetteh ise kart sınırında bulunuyor. Yeni Malatyaspor’da Acquah’ın yokluğunda Ahmed Ildız, kaptan Adem Büyük’ün yokluğunda ise Olcay Şahan’ın ilk 11’de yer alması bekleniyor.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER