© Sporanki 2010

Zeki Ünaldı, Gençlerbirliği yönetimine sert konuştu!

Gençlerbirliği camiasının sevilen eski yöneticilerinden Zeki Ünaldı, Radyo Vizyon’da yayınlanan “Atila Kiper’le Futbol” programına telefon ile konuk olarak Gençlerbirliği’nde son yaşananlara değerlendirdi. Sporanki yayın yönetmeni Orhan Sal'ın da katıldığı yayında Ünaldı soruları cevaplandırdı. 

Kendisine sorulan kendi dönemleri ve bugünkü dönem hakkındaki durumu değerlendirmeleri şeklindeki soruya yanıt veren Ünaldı;

“Kendi yöneticilik dönemindeki faaliyetler ile şimdiki yönetimin faaliyetlerinin mukayese dahi edilemez. Gençlerbirliği ile bizim dönemimizdeki Gençlerbirliği arasında uçurum var. Ben 40 sene yöneticilik yaptım bu kulüpte. Biz rahmetli İlhan başkan ve diğer arkadaşlar ile ne şartlarda çalıştık. Bu kulübün tesislerini çok zor şartlarda yaptık. Bizler İlhan başkan ile Gençlerbirliği için kavgalar ederdik, kulübün geleceği gençler için halı sahalar yapmak için spor kompleksleri yapmak için. Şimdiki yönetimle mukayese edilemez bizim yaptıklarımız. Murat Cavcav, geçen gün babasının mezarına hangi yüzle gitti? Kulübün durumu ortada ama bizim dönemimizle şimdiki dönem yöneticileri mukayese edilemez. Şimdiki Cavcav yönetimi çok bilmişlik yapıyor, onlarda hazıra konmuşluk hakim. Biz kulübün tesislerini çok zor şartlarda yaptık. Ben 15 senedir Gençlerbirliği tesislerinin kapısından içeri girmiyorum. Murat Cavcav yönetimine çok uyarıda bulundum ama ne yazık ki etkili olmuyor. Biraz sesimizi duyurduk bugün Cem Onuk göreve geldi. Bu konuda çok doluyum ama kulübün hali içler acısı.” Dedi.

Zeki Ünaldı, 2 dönem arasında yapılan transfer farklılıkları hakkında da yorum yaptı.

Ünaldı, “Bizim dönemimizde oyuncular çok dikkatli bir şekilde izlenirdi. Kulüpte bir oyuncuyu bir çok kişi izlerdi. Sonunda izleyen herkes tarafından raporlar olumlu olursa ona göre transfer yapılırdı. Şimdi menajerler öneriyor, izlenme olmadan oyuncular geliyor ve gelen de oyuncuların hali ortada.” dedi.

İlhan Cavcav döneminde çok düzenli bir mali yapı olduğunu ifade eden Ünaldı; “Bizde bir düzen vardı borç yoktu, şimdiki tablo içler acısı... Biz giden oyuncuların arkasından alacaklarını bile hemen öder o meseleyi orada kapatırdık. Şimdi transferlerden gelen paraların bir kısmı dahi eski oyuncuların ve bazı yöneticilerin alacaklarına karşılık veriliyor. Bunlar Gençlerbirliği’nde olacak şeyler miydi? Çok doluyum. ”  dedi. 

Başkan Murat Cavcav’ın Ayvalık’ta yazlığındayken kendisini takıma ağabeylik yapması için göreve çağırdığını ancak kendisinin ileri sürdüğü bazı şartlardan dolayı bu birlikteliğin sağlanamadığına da değinen Ünaldı,

“Başkan Murat Cavcav, Ayvalık’ta yazlıktayken takıma ağabeylik yapmam için beni göreve çağırdı. Bu süreçte Gençlerbirliği’nin bozulan düzenini tesis etmek için başkan da olsa onu ve yönetimde olan hiç kimseyi tanımam dedim. Benim için önemli olan Gençlerbirliği’nin menfaatleri ve saha içi başarısıdır. O yüzden de göreve gelirsem bu işi kendi bildiğim yöntemlerle ve güvendiğim insanlarla yapmak istedim. Ancak bana bekleyelim dediler. Bunu demek ne demek? Demek ki istemediler. Bende bıraktım gittim. Cavcav ile de bu yüzden anlaşamadık. “ şeklinde konuştu.

Son günlerde camiada büyük kaygının oluştuğunu değinen Ünaldı, "nereye gidersem beni çeviriyorlar, 'Ne olacak bu takım hali, ne olur bir şeyler yapın!' diyorlar. Bizim taraftarımız başka taraftarlara benzemez, daha bir kaç gün önce profosörlerden oluşan bir grupla görüştük. Hepsi çok kaygılı. Takımın düzelmesini bekliyorlar. Bu takım eğer düşerse bir daha çıkamaz. Cem'e de söyledim. 1 hafta var. Alabileceğiniz kadar oyuncu transfer edin, takım düşmesin." şeklinde konuştu. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER