© Sporanki 2010

Zorlu süreç !

Spor Toto 1. Lig’de 26. hafta geçilirken 52 puana sahip Ankaragücü, en yakın rakibi Bereket Sigorta Ümraneyespor’un önünde 3 puan farkla liderliğini sürdürüyor.

Bursaspor’u 2-1 yenerek, son iki haftadaki 5 puanlık kaybı durduran sarı-lacivertliler, ligin seyrini etkileyip, şampiyonluk yolunda belirleyici olmaya aday en kritik 5 haftalık final etabına başlayacak.

Ligde ilk iki sırayı alacak takımlar doğrudan Süper Lig’e yükselecek. MKE Ankaragücü şu an üçüncü sırada bulunan BŞB Erzurumspor’dan 8, Royal Hastanesi Bandırmaspor’dan 9, birer maçı eksik olan İstanbulspor ve Eyüpspor’dan ise 10 puan önde bulunuyor.

 

İLK SINAV BŞB ERZURUMSPOR DEPLASMANI

 

Sezon başından bu yana yarışı hep ön grupta götüren son dönemde de liderliği ele geçiren sarı-lacivertliler, 5 haftalık süreçte zirve mücadelesi veren 4 ekiple karşılaşacak. Başkent ekibinin zorlu serisi, 27 Şubat’ta deplasmandaki BŞB Erzurumspor maçı ile başlıyor. İkili averaj hesaplarının da devreye girme ihtimali söz konusu olduğu için hem bu hafta sonunda hem de sonrasında oynanacak maçlarda çıkacak sonuçlar önem taşıyor. Ankaragücü, ligin ilk yarısında Eryaman Stadı’nda oynanan müsabakayı, 2-1 kazanmıştı. BŞB Erzurumspor, Spor Toto 1. Lig’in en iyi iç saha performansına sahip takımı olarak öne çıkıyor. Mavi-beyazlılar, kendi evinde 13 müsabaka oynarken, bunların 10’unu kazandı, ikisinde berabere kalıp, birini kaybetti ve 32 puan topladı. MKE Ankaragücü ise bu kulvarda en iyi dış saha performansını gösteren takım konumunda. Sarı-lacivertliler, 13 deplasman maçında; 7 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 4 kez yenilip, 23 puan topladı.

 

MİLLİ ARADAN SONRA RAKİP ÜMRANİYESPOR

Ankaragücü, Erzurumspor maçının ardından, kendi saha ve seyircisi önünde Royal Hastanesi Bandırmaspor maçına çıkacak. Ligde zaman zaman beklenmedik kayıplar yaşayan Bandırmaspor, üst grupta yer alan iki rakibi, BŞB Erzurumspor ve Bereket Sigorta Ümraniyespor’u yenerek yarışa tutundu. Son maçında deplasmanda Altınordu’yu 2-0 ile geçen bordo-beyazlılar, Süper Lig iddiasını sürdürüyor. Ankaragücü, ligin lik yarısında deplasmanda oynanan müsabakada Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 2-1 yenmeyi başardı. Ankaragücü’nün 29. haftadaki rakibi ise deplasmanda Manisa Futbol Kulübü olacak. Ligde en hızlı çıkışı yapan sonrasında da en sert düşüşü yaşayan Ege temsilcisi, son dönemde belli bir çizgiyi tutturmuş görünüyor. Son maçında, eksik kalıp bir saate yakın zamanı 10 kişi oynarken, Bereket Sigorta Ümraniyespor maçında aldıkları galibiyet onların da dikkat edilmesi gereken bir rakip olduğunu gösteriyor.

Ankaragücü’nün, milli maç arası verilmeden önceki rakibi Eyüpspor ise ara transfer döneminde yaptığı takviyelerle dikkati çekti. Bir maçı eksik olan mor-sarılar, kazandığı takdirde üçüncü sıraya çıkma şansına sahip. Ankaragücü’nün zirve yarışı içinde olup da ilk yarıda kaybettiği tek takım da Eyüpspor. Sezonun ilk yarasında İstanbul’da oynanan maçı ev sahibi takım 2-0 kazandı.

 

Sarı-lacivertliler, milli aranın ardından, zorul etabı Bereket Sigorta Ümraneyispor deplasmanında tamamlayacak. 2 takım sezon başında bu yana birbirini yakından takip ederken, sezonun ilk devresinde başkentte oynanan mücadeleyi Ankaragücü 3-0 kazandı.

RAKİPLER ÖNEMLİ PUANLAR KAPTIRDI

Spor Toto 1. Lig’de son hafta maçlarında, Ankaragücü kazanıp liderlikteki yerini perçinlerken, Altınordu’yu 2-0 yenen Royal Hastanesi Bandırmaspor dışındaki rakipleri puan kaptırdı. Sarı-lacivertlilerin takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor, deplasmanda Manisa FK’ya 2-1 yenilirken, BŞB Erzurumspor öne geçtiği mücadelede, Adanaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Eyüpspor ise kendi evindeki müsabakada Nasadoge Menemenspor’dan bir puanı son anlarda bulduğu golle kurtardı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER