GENÇLERBİRLİĞİ KONGRESİ İLE İLGİLİ CANLI YAYINIMIZ...
https://www.youtube.com/watch?v=IrraR1G6DGM
Gençlerbirliği’nin olağan kongresi 5 Haziran 2022 Pazar günü yapıldı. Eteklerdeki tüm taşların döküldüğü, tüm karşı görüşlerin kıyasıya tartışıldığı, samimi sitemlerin ifade edildiği, zaman zaman gergin, kimi zaman duygusal, olabildiğince şeffaf kongrede Başkan Niyazi Akdaş ve ekibi Gençlerbirliği’ni 3 yıl daha yönetme yetkisi aldı.
Bir yıllık kısa icraat döneminde çok kısa sürede yeni bir takım kurmak zorunda kalan, bu takım ile lige tutunmayı başaran, döviz kurundaki astronomik artışa rağmen döviz bazında borçları azaltan yönetim bir yıllık faaliyet raporunu anlattı, delegelerden onay aldı.
Tartışmaların odağında şirketleşme konusu vardı. Geçen hafta başlayan “Gençlerbirliği Söğüt İnşaat’a mı satılıyor” endişesi delegelerin bir bölümünün şirketleşme projesine şiddetle karşı çıkmasına neden oldu. Bu konuda gerekli açıklamalar zamanında ve doğru bir şekilde yapılsaydı kafalardaki şüpheler kongreden önce giderilebilirdi. Konunun gündeme ek madde ile alınması da yakışık almadı.
İsim verilmeden yapılan eleştirilerde “Bahsi geçen kişi benim” diyerek söz alan ve yaşananları kendi açısından anlatan delegeler oldu. Bugüne kadar Gençlerbirliği kongrelerinde hazırlanan en detaylı ve anlaşılır bilanço delegelere dağıtıldı. Bu da Niyazi Akdaş kalitesi ve farkı olsa gerek… Bir kongre ancak bu kadar bilgilendirici olabilirdi.
Yerinde eleştirilerin yanı sıra bazı delegeler “somurtkan şirin” edasıyla armudun çöpünü, üzümün sapını eleştirdi. Bu durumun Başkan Niyazi Akdaş’ı çok üzdüğü gözlerden kaçmadı. Gençlerbirliği kasasının para dolu olduğu günlerdeki gibi huzurlu kongreler yapılamıyor artık. Önceki yönetimden kalan ağır borç yükü kulübün elini kolunu bağlamış durumda. Gençlerbirliği’nin 188 milyon TL borcu olduğu, kısa vadede transfer yasağını kaldırmak ve oyuncu alabilmek için 100 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Eleştiri yapanlar arasında sadece eski yönetici Arda Çakmak çözüm önerisi ile geldi. Şirketleşmeye karşı olmadığını ifade ettikten sonra kulübün borçlarını Başkan Niyazi Akdaş ile birlikte ödemeyi teklif ettiğini ancak şartlarının kabul edilmediğini açıkladı.
Yıllardır tribünlerde Gençlerbirliği’ni destekleyen cefakar taraftarlarının kulübe üye yapıldığı ve naylon üyelerin kongreye ilgi göstermediği gözlemlendi. Salonda yaşanan arbede ve delegelerin yüksek sesle konuşmacıları bastırmaya çalışmaları Gençlerbirliği kültürüne ve saygın camiasına yakışmadı.
Kürsüden başkentin bir diğer güzide kulübü olan Ankaragücü’ne yapılan sataşmalar hoş olmadı.
Divan Başkanlığını yapan Yargıtay Eski Birinci Başkanı Hasan Gerçeker demokratik kimliği ile herkese söz hakkı tanıdı. Maalesef bazı delegelerin demokrasi anlayışı Divan Başkanı'nın çok gerisindeydi. Yönetim her sorulan soruya, her yapılan eleştiriye yanıt verdi. Buna bir itirazımız yok. Ancak eleştirilerden bu kadar fazla etkilenmeleri ve morallerini bozmaları doğru değil. Nasreddin Hoca’nın dediği gibi, eşeğin kuyruğunu kalabalıkta kesersen kimi uzun der, kimi kısa. Eleştirenler her zaman olacaktır. Haklı eleştiriler için çözüm üretmek, haksız eleştirilere gülüp geçmek lazım. Yönetimin motivasyonunun düşmesi kulübe zarar verir. Konuşmacılardan Nevzat Akçaoğlu’nun vurguladığı üzere kongre bittikten sonra herkes evine gidecek, ertesi gün bu borç yükü ile bu yönetim baş başa kalacaktır.
Yeni yönetimin işi hiç de kolay değil. Asırlık çınar 100. yılını kutlayacağı sezonda maddi zorluklar ile boğuşmak durumunda. Dışarıdan hiç bir yardım eli uzanmıyor. Kendi yağı ile kavrulmak zorunda. Gençlerbirliği’nin sorunları konuşarak, yazarak çözülecek seviyeyi çoktan aşmış durumda. Artık birlik olup taşın altına elini koymak, projeler üretmek, hep beraber çalışmak zamanıdır. Eskiden olduğu gibi şimdi de Gençlerbirliği’nin kurtuluşu altyapının yeniden yapılandırılması ve üretime başlaması ile olacaktır.
Haklısınız Okan Bey. Programda söyleyeceklerimizi söylediğimiz için yazıları ihmal ettim. Aslında yazı yazmayı daha çok seviyorum. Yeni sezonda daha sık yazacağım.
Onur Aydoğan
09-06-2022 18:38