Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 18 Temmuz’da seçimli genel kurulu var. Ankara’da yapılacak olan genel kurula bir mani çıkmazsa gidip takip edeceğiz. Ama yine içimiz yana yana takip edeceğiz.
Malum Ankaragücü’nün pisi pisine küme düşmesiyle Ankara’dan Süper Lig’de takım kalmadı.
Kan ağlıyoruz!
Ama nafile elimizden bir şey gelmiyor. Çiçek gibi takım, binbir beceriksizlikle, bağıra bağıra küme düşürüldü.
Tabii kimse hesap vermedi. Özür bile dilenmedi.
TFF Genel Kurulu öncesi adaylar ön plana çıkmaya başladı. Tabii Ankara’nın bırakın aday çıkarmasını, yönetime 1 adam bile sokması mucize olur.
Oysa geçmişte İlhan Cavcav ve Cemal Aydın’ın TFF’de o kadar büyük ağırlıkları vardı ki. Bırakın Cavcav ve Aydın’ı. Cavcav’ın yakınındaki isimlerden Ufuk Özerten etkin görevdeydi. Yeniler ve gençler bilmez Cemal Aydın’ın Ankaragücü’nden sağ kolu Mehmet Kemal Ünsal TFF’de Başkanvekilliğine kadar yükselmişti. Ankara takımlarıyla ve Ankara futboluyla hep iç içe olan hukukçu Kemal Kapulluoğlu’da sürekli TFF içinde yer alan isimlerdendi.
O dönemler Ankara futbolu, Süper Ligde 3-4 takımla temsil ediliyordu. Böyle şimdi ki gibi hak gaspları asla yaşanmazdı.
Şimdilerde Ankara futbolu yalnız ve sahipsiz! TFF içinde ve kurullarda kimse Ankara’yı umursamıyor. Bunun etkisiyle Süper Ligde takımsızız!
Süper Ligde takımsız kalmak kötü. Ama başka kayıpta delege sayısında yaşıyorsunuz. Bir Süper Lig takımının kongrede 7 delegesi oy kullanabiliyor.
Ama 1.Lige düştümü bu sayı 2’ye düşüyor.
Siz TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin muhalifi olan Ankaragücü, Karagümrük, Pendikspor ve İstanbulspor’un ligden düşmesinin masum olduğunu mu düşünüyorsunuz? (Tabii İstanbulspor’un haftalar önce düştüğünü, bu konuyla bir ilgisi olmadığını belirtelim).
Mehmet Büyükekşi’ye muhalif bu 4 takımın sezon bitmeden önce 28 oyu vardı. O zaman Büyükekşi seçime engel oldu. Bu takımlar düştüler. Şimdi bu 4 takımın sadece toplam 8 oy hakkı kaldı.
Oyun içinde nasıl oyun çevrilmiş değil mi?
Yazık!
Peki ne yapmalı?
Kaderimize razı olup beklemelimiyiz? Hayır!
Ama bu nasıl olacak? Güçleri birleştirerek olmalı.
Nasıl birleştirebiliriz? Yaklaşık 1 ay önce görüştüğüm eski Ankaragücü Başkanı ve şimdilerde de Etimesgut Belediye Başkanı olan Metin Akyüz ile Ankaragücü Kongresi için bir görüşme yapmıştım. Bana hedefinin TFF olduğunu belirtmişti. Bende haberleştirdim. Çok da hoşuma gitmişti. Metin Akyüz, yıllarca futbolun içinde yer alan tanınan bir figür. Mevcutta şu an siyaseten çok güçlü olan Mansur Yavaş ve Aylin Nazlıaka’ya da çok yakın bir isim. Tabii Mansur Yavaş ve Aylin Nazlıaka’ya yakın bir isim doğal olarak Ekrem İmamoğlu ile de kolay bağlantı kurabilir.
Türkiye’de bir çok büyük belediye kulübünü CHP yönetiyor. Bu kulüplerin oyunu almak kolay olur diye düşünüyorum.
Dün Atila Kiper ile birlikte eski Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş’I ziyaret ettik. Kendisi başkanlığı döneminde bizlere hep sıcak davranmıştı. Kibirden, egodan uzak bir adam. Yine eskiler bilir. Ben hep kendisini Hulusi Kentmen’e benzetiyorum. Babacan bir yapısı var. Akdaş’ta aynı sorunlardan muzdarip. Ankara’nın yalnız olduğunu belirtiyor. Dahası kendisine sürekli TFF yönetimine girmesi konusunda baskılar oluyormuş. Ankara’dan ve Anadolu’dan bazı kulüplerin talepleri olmuş. Niyazi Bey’de bu işe sıcak bakıyor. Ama inandığı ve adil bir yönetim olursa içine girebileceğini söylüyor.
Diğer bir isim Fatih Mert. O da Ankaragücü’nde başkanlık yaptı. Futbola yakın bir isim. Ama o da siyasete yakın bir isim. Hem Mansur Yavaş bağlantıları ile Merkez sol ve Merkez sağa yakın. Hem de Faruk Koca ile arasının iyi olması nedeniyle iktidara yakın.
Öte yandan Gençlerbirliği yönetimi ve Ankaragücü yönetimi içinde de güçlü figürler var. Keçiörengücü’de yine iktidara yakın bir kulüp.
Örneğin Ankaragücü tarafı yine yönetim dışından bir kişiyi ön plana çıkarabilir. Bu isim Yusuf Tanık neden olmasın.
Mutlaka birileri bulunur.
Öte yanda Faruk Koca faktörü var. Zamanında şimdiki mevcut başkan Mehmet Büyükekşi Faruk Koca’ya emanet edilmişti ve seçilmesinde Faruk Koca büyük pay sahibiydi.
Buradan nereye gelmek istiyorum.
Güçler birleştirilmeli. Burada, bari bu konuda tüm Ankara ortak hareket etsin, bir masaya toplanılsın ve Faruk Koca’nın da desteğiyle TFF yönetimine bir kişi sokulsun.
Bu inanın Ankara futbolunun geleceği için çok önemlidir.
ORHAN SAL
Ankara ne zaman sahipli oldu ki. Ankara futbolu ne zaman TFF İstanbul a taşındı Ankara o zaman yavaş yavaş gerilemeye ve dibe çökmeye başladı. Tamam TFF İstanbul'a taşındı peki Ankaragücü ve Gençlerbirliği söylediğiniz gibi cavcav ve aydın ile ayakta kaldı. Sonrası tam bir felaket. Bi taraf miras yiyen oğul cavcav bi taraf Gökçeklerin oyunu ile ve devamında gelen yönetimlerin beceriksizliği. Bu arada sayın yavaş sadece belediye başkanlığı ile kenarda oturamaz, adı sık sık cumhurbaşkanlığında ismi hep zirvede. Yahu artık Ankara dan bir lider bir kurtarıcı çıkması lazım. Sayın Yavaş soy ismi gibi yavaş yavaş ağırlığını koyması lazım.Her ne kadar spor da olsa spor ve siyaset iç içe. Artık Türk futbolu başta Karadeniz siyasetinden ve oligark yapıdan kurtulmalı ve dediğiniz gibi Ankara siyaset spor dünyası kenetlenmeli
Hüseyin
11-07-2024 21:00